enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sakarya Meydan Muharebesi’nin yapıldığı Polatlı’da Gazilerle Buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sakarya Meydan Muharebesi’nin yapıldığı Polatlı’da Gazilerle Buluştu
20 Eylül 2022
135
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bütün milletimize olduğu gibi ihtiyacı ölçüsünde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de aynı hizmetleri aynı şekilde büyük bir sorumluluk duygusuyla, gayretle sunmaya, sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Sakarya Şehitliği’nde “Gaziler Günü Buluşması” düzenlendi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Bakan Yanık, burada yaptığı konuşmada, nesilden nesle aktarılan “ölürsem şehit, kalırsam gazi” inancı ve şuurunun, Türk milletine binlerce yıllık şanlı tarihe, şehitlik ve gazilik unvanıyla şereflenmiş kahraman atalara layık evlatlar yetiştiren bir millet olmayı sağladığını söyledi.

Polatlı’daki şehitlikte, bu toprakları vatan yapanların aziz hatırası nasıl dipdiri yaşıyorsa, dünyanın dört bir yanında 34 ülkede, 78 şehitlikte, istiklal, hürriyet, vatan ve insanlık için canını feda edebilme erdeminin anıtlarının dimdik ayakta durduğunu dile getiren Yanık, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin 101. yıl dönümündeyiz. Birkaç gün öncesi Polatlı, Anadolu ve Türkiye için çok önemli bir tarihti. Sakarya Meydan Muharebesi’nin hemen öncesinde, Yunan işgal güçleri neredeyse bu noktaya kadar gelmişti. Polatlı’dan yankılanan top sesleri, Ankara’dan duyuluyordu. Tarihin gördüğü son meydan muharebelerinden biri olan bu savaşta ecdadımız kelimenin tam anlamıyla göğsünü siper etti.” diye konuştu.

Sakarya Meydan Muharebesi’nde alınan zaferle, Milli Mücadele’nin bir savunma savaşından taarruz savaşına döndüğünü ifade eden Yanık, dolayısıyla Milli Mücadele’nin akıbetinin bir anlamda burada belirlendiğini dile getirdi.

Artık vatan topraklarından düşmanın atılması safhasına geçildiğini anlatan Yanık, şöyle devam etti:

“Nitekim birkaç yıl içinde Anadolu düşmandan tamamen temizlendi. İşte o kutlu zaferlerin işaret fişeği Sakarya Meydan Muharebesi’yle Polatlı’dan ateşlendi. Tarih bilgisi eksik bir genel başkan geçtiğimiz günlerde Osmanlı’ya laf etti. Gazi Mustafa Kemal’in bir Osmanlı Paşası olduğunu bilmeden ya da hatırlamadan Adapazarı’ndaki mitingde ‘Sakarya Savaşı burada yapıldı’ dedi. Ne Osmanlı’nın büyüklüğünden haberleri var ne de Sakarya Meydan Muharebesi’nin nerede yapıldığından haberleri var. Ne biliyorlar ne de bilmediklerinin farkındalar. Bu vesileyle tekrar anlatalım, öğretelim üzerimize düşeni yapmış olalım. Sakarya Meydan Muharebesi Sakarya ilinde değil burada yani Polatlı’da yapıldı.”

“Sorunlarına çözüm üretmek için canla başla çalışıyoruz”

Bakan Yanık, bugün üzerinde yaşanan vatanın kuruluş şuurunu, çocuklara ve gençlere aktarmak gerektiğini vurguladı.

Devletin tüm kademelerinde, şehit yakınlarına, gazilere ve yakınlarına daha iyi imkanların sunulması, sorunlarının ivedilikle çözülmesi için büyük bir hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Yanık, “Kahramanlıklarıyla övündüğümüz, emsalsiz fedakarlıklarını örnek aldığımız gazilerimizin, taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakanlık olarak şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için hizmetleri genel müdürlük seviyesinde yürüttüklerini, AK Parti iktidarında, şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için çok önemli düzenlemeleri hayata gerçekleştirdiklerini anlatan Yanık, şöyle devam etti:

“Burada tabii ki bizim Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki hassasiyeti, şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize duyduğu o büyük hürmetin, vefa duygusunun büyük yeri var. İnşallah budan sonraki süreçte de Rabb’im nasip ederse biz bütün milletimize olduğu gibi ihtiyacı ölçüsünde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de aynı hizmetleri aynı şekilde büyük bir sorumluluk duygusuyla, gayretle sunmaya, sürdürmeye devam edeceğiz. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve ailelerinin hayat standartlarını yükseltmek, refahını arttırmak ve sorunlarına çözüm üretmek için canla başla çalışıyoruz.”

Bakan Yanık, daha sonra protokol üyeleri ve gazilerle şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.