enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ahmet Altan tahliye oldu

Ahmet Altan tahliye oldu
15 Nisan 2021
420
A+
A-

UHA HABER / Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, gazeteci-yazar Ahmet Altan’ın tahliyesine hükmetti. Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen Altan, yaklaşık 1,5 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, Gülen yapılanmasına ilişkin “darbe çağrışımı” davasında “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım” suçundan hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki hükmü bozdu. Daire, tutuklu sanık Altan’ın, bozma gerekçesi ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Yargıtay’ın kararının ardından Altan, Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi. Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada müvekkilinin Silivri Cezaevi’nden tahliyesinin gerçekleştiğini söyledi. Çalıkuşu Altan’ın tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında fotoğrafını paylaştı.

Image

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Altan’a verilen 10 yıl 6 ay hapis ile Ilıcak hakkındaki 8 yıl 9 ay hapis cezasına ilişkin temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, bozma kararını, Türk Ceza Kanunu’nun 220/7’nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle aldı.

Yargıtay ikinci kez bozdu

İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Eylül 2016’da tutuklanan Altan ve Ilıcak’ı “darbe çağrışımı” davasında “darbeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi ise sanıkların eylemlerinin “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozmuştu.

Bunun üzerine yeniden yargılama yapan İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2019’da “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan Altan’a 10 yıl 6 ay, Ilıcak’a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak her ikisinin de tahliyelerine karar verilmişti.

Özgürlüğü 8 gün sürmüştü

Ancak Altan, savcılık itirazını değerlendiren 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla bir kez daha tutuklanmıştı. Bu nedenle Altan’ın özgürlüğü sadece sekiz gün sürmüştü.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya yeniden Yargıtay’a taşınmıştı.

AİHM’in hak ihlali kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Ahmet Altan’ın geçici tutukluluk sürecinde meydana geldiği ileri sürülen hak ihlali iddialarına ilişkin davadaki kararını dün açıklamıştı. Mahkeme, Altan’ın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ile güvence altında olan “özgürlük ve güvenlik” ve “ifade özgürlüğü” haklarının ihlal edildiği sonucuna varmıştı. Buna karşılık, Altan’ın “siyasi gerekçeyle tutuklandığı” tezini kabul etmemişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.