enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
21:26 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 
26 Mart 2021
505
A+
A-

UHA HABER / Uluslararası sınav hizmetleri alanında belgelendirilmiş kuruluş statüsündeki Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü, sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri Afrika Coğrafyasının önde gelen ülkelerinden Sierra Leone’nin aday öğrencilerine sunmak amacıyla gerekli girişimlere başladı. 

Üst Kurul Başkanı Dr. Erdal Dursun ve Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Obalı, Sierra Leone Türkiye Büyükelçisi Mohammed H. Kaisamba ve Büyükelçi Yardımcısı Paul A.S. Minah tarafından Büyükelçilik makamında kabul edildi. 

                                                            

Büyükelçi Kaisamba’ya ülkelerindeki vatandaşları için Türkiye’deki yükseköğretim imkân ve faaliyetleri hakkında yenilikçi uygulamalar aktarılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı uyruklu öğrenciler için verdiği büyük önem bir kez daha vurgulandı. 

Ülkelerinden gelecek Sierra Leone vatandaşı üniversite adaylarının seçiminde ve önceliklendirilmesinde kullanılabilecek ölçme ve değerlendirme alternatifleri hakkında bilgilendirme yapan Dursun, bu süreçte kar amacı gütmeksizin sağlayacakları katkılardan dolayı duyacakları memnuniyeti dile getirdi. 

Dursun, faaliyetlerinde geride bıraktıkları zaman zarfında dezavantajlı grupları barındıran Müslüman Afrika Coğrafyası, Türkî Cumhuriyetler, Balkanlar, Avrupa Bölgesi ve Arap Yarımadasını önceliklendirdiklerini ve böylelikle dünyanın dört bir yanındaki yükseköğretim talebi bulunan aday öğrencilere, ülkemize kazandırmak maksadıyla sınav hizmeti götürdüklerini ve dolayısıyla kamu menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti. 

                                                          

Büyükelçi Kaisamba ise ülkelerinde yetenekli ve başarılı öğrencilerin bulunduğunu ve bu üniversite adaylarının özellikle devlet yükseköğretim kurumlarında kabiliyet ve yatkınlarına göre değerlendirilmelerini, bu doğrultuda karşılıklı olarak ülkelerimizde bulunan merci ve organizasyonların devreye alınabileceğini ifade etti. 

Sivil inisiyatif kuruluşu düzeyinde Türkiye’de faaliyetlerini yürüten ve Büyükelçilikte gerçekleştirilen görüşmelere refakat eden Sierra Leoneliler Topluluğu Başkan Yardımcısı Alie Yayah Koroma ise Sierre Leoneli adaylar ve halen eğitimine devam eden öğrenciler için Türkiye’nin önemli bir eğitim-öğretim merkezi özelliğini taşıdığını ve geçen yıl Enstitü marifetiyle gerçekleştirilen süreçlere Sierre Leone vatandaşları tarafından ilgi gösterildiğini vurguladı.

Koroma ayrıca 2021 yılı için de gerçekleştirilecek müşterek faaliyetlere, sahip oldukları mensup kitlesiyle daha da yoğun iştirak sağlamayı arzu ettiklerini dile getirdi. 

Yapılan görüşmeler neticesinde prensipte mutabık kalınan uluslararası iş birliği konularının resmi yolla değerlendirilmek üzere ilgili kurumsal mercilere sunulmasına karar verilirken, tarafların ilerleyen dönemde çeşitli çalışma grupları oluşturması kararlaştırıldı. 

[UHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.