enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 
26 Mart 2021
507
A+
A-

UHA HABER / Uluslararası sınav hizmetleri alanında belgelendirilmiş kuruluş statüsündeki Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü, sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri Afrika Coğrafyasının önde gelen ülkelerinden Sierra Leone’nin aday öğrencilerine sunmak amacıyla gerekli girişimlere başladı. 

Üst Kurul Başkanı Dr. Erdal Dursun ve Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Obalı, Sierra Leone Türkiye Büyükelçisi Mohammed H. Kaisamba ve Büyükelçi Yardımcısı Paul A.S. Minah tarafından Büyükelçilik makamında kabul edildi. 

                                                            

Büyükelçi Kaisamba’ya ülkelerindeki vatandaşları için Türkiye’deki yükseköğretim imkân ve faaliyetleri hakkında yenilikçi uygulamalar aktarılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı uyruklu öğrenciler için verdiği büyük önem bir kez daha vurgulandı. 

Ülkelerinden gelecek Sierra Leone vatandaşı üniversite adaylarının seçiminde ve önceliklendirilmesinde kullanılabilecek ölçme ve değerlendirme alternatifleri hakkında bilgilendirme yapan Dursun, bu süreçte kar amacı gütmeksizin sağlayacakları katkılardan dolayı duyacakları memnuniyeti dile getirdi. 

Dursun, faaliyetlerinde geride bıraktıkları zaman zarfında dezavantajlı grupları barındıran Müslüman Afrika Coğrafyası, Türkî Cumhuriyetler, Balkanlar, Avrupa Bölgesi ve Arap Yarımadasını önceliklendirdiklerini ve böylelikle dünyanın dört bir yanındaki yükseköğretim talebi bulunan aday öğrencilere, ülkemize kazandırmak maksadıyla sınav hizmeti götürdüklerini ve dolayısıyla kamu menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti. 

                                                          

Büyükelçi Kaisamba ise ülkelerinde yetenekli ve başarılı öğrencilerin bulunduğunu ve bu üniversite adaylarının özellikle devlet yükseköğretim kurumlarında kabiliyet ve yatkınlarına göre değerlendirilmelerini, bu doğrultuda karşılıklı olarak ülkelerimizde bulunan merci ve organizasyonların devreye alınabileceğini ifade etti. 

Sivil inisiyatif kuruluşu düzeyinde Türkiye’de faaliyetlerini yürüten ve Büyükelçilikte gerçekleştirilen görüşmelere refakat eden Sierra Leoneliler Topluluğu Başkan Yardımcısı Alie Yayah Koroma ise Sierre Leoneli adaylar ve halen eğitimine devam eden öğrenciler için Türkiye’nin önemli bir eğitim-öğretim merkezi özelliğini taşıdığını ve geçen yıl Enstitü marifetiyle gerçekleştirilen süreçlere Sierre Leone vatandaşları tarafından ilgi gösterildiğini vurguladı.

Koroma ayrıca 2021 yılı için de gerçekleştirilecek müşterek faaliyetlere, sahip oldukları mensup kitlesiyle daha da yoğun iştirak sağlamayı arzu ettiklerini dile getirdi. 

Yapılan görüşmeler neticesinde prensipte mutabık kalınan uluslararası iş birliği konularının resmi yolla değerlendirilmek üzere ilgili kurumsal mercilere sunulmasına karar verilirken, tarafların ilerleyen dönemde çeşitli çalışma grupları oluşturması kararlaştırıldı. 

[UHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.