enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
00:07 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
00:59 Büyük Menderes Havzasında ekonomik kalkınma doğal çevre kirliliği tehditi altında
00:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
00:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
00:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
00:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AFAD kursiyerleri eğitim alırken “asrın felaketini” yaşadı

AFAD kursiyerleri eğitim alırken “asrın felaketini” yaşadı
4 Şubat 2024
32
A+
A-

* AFAD bünyesinde eğitim alan 11 kursiyer asrın felaketine Adana’da yakalandı.

* Arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapan 11 kişi Hatay’da onlarca canı enkazdan çıkardı.

* Ekip, Hatay’dan ayrılmayıp Hatay’da AFAD personeli olarak göreve başladı.

UHA / İnternational News Agency

Birgül Yazıcı

Birgül YAZICI

Afetlerde görev yapabilmek için eğitim alıyorlardı. Asrın felaketine eğitimleri devam ederken Adana’da yakalandılar.

Depremi yaşayan 11 aday AFAD personeli izin dahi almadan Hatay’a gitti. Henüz eğitimlerini bitirmeden asrın felaketinde enkazlara yardım eli uzattılar. Akıllarında kurtarılmayı bekleyenler vardı. Görev kutsaldı.

Arama-kurtarma görevi için gittikleri Hatay’da kalarak AFAD personeli olan ekip, unutamadıkları anları şöyle anlattı;

Melike Başak Doğanay: Kız kardeşimi 04.20 gibi aradım ve o anda bana binanın çöktüğünü söyledikten sonra sinyal kesildi. Ve hemen kıyafetlerimizi giyip Hatay’a döndük. Bu süreçte eğitimdeydik. Bir izin olmadı. Çünkü şehrimiz yok olmuştu.

İsmail Bayrakçı: Depremin boyutunu biz daha ufak hayal etmiştik. Ama biz Hatay’a ilk adım attığımızda her tarafın yıkılmış olduğunu gördüğümüz için bu bize büyük bir şok etkisi bıraktı.

Ahmet Hamdi Er: 8 katlı yıkılmış… bir binanın 4. katında 21 yaşında Kevser isimli bir depremzedenin üşümesi üzerine üzerimde bulunan poları verirken “abi ben üşüyorum zaten. Sen üşüme” demesi beni çok etkiledi.

Muhammed Hasan Nağaç: Beşinci katta yaşlı bir teyzemiz mahsur kalmıştı. Merdivenlerden çıkararak beşinci kattaki teyzeyi ben sırtımda aşağı indirmem oldu. O anki kendimdeki o gücü görmem çok farklı bir şey. Şuan deseniz belki yapamam.

Atakan Kıymacı: Öğlen enkazda çalışırken bir yaşlı amcamızı çıkartıyorduk. O ara deprem oldu, artçı deprem. Biz amcayla beraber deprem yaşadık içeride. Ama sağ salim dışarı çıkardık. Sonrasında amcayla görüştük.

Ahmet Çetin: Bir kız kardeşimizi kurtarırken boşluğun üstünde çalıştığımızı fark ettik. Bu da canımızın o kadar çok hiçe saydığımızı gösterdi bize. Altımız boş aslında biz bodrumun üstünde bir fayans çizgisinin üzerinde çalışıyormuşuz.

Emin Keskin: Bizim için bir can, bir candır diye gerekirse uykudan fedakarlık edip gecemizi gündüzümüze katıp uykusuz çalıştığımızı biliriz.

Keremcan Baygın: Enkazına girdiğim kişinin arkadaşım olduğunu fark ettim. Ama kendisi beni fark etmedi tabii o anın paniğiyle yaralıydı, canlıydı.

Yapabildikleri kadar çok kişiye el uzattılar. 11 kursiyer Hatay’da onlarca canı kurtardı. Orayı terk etmediler. Sonrasında AFAD personeli olarak göreve başladılar.

***

Yazar hakkında

Birgül YAZICI, 1997’te Malatya’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Aralık 2020’den beri TRT Haber’de Muhabir olarak görev yapıyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.