enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:04 Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nun (TABEF) beşincisi bugün İstanbul’da atılacak
08:54 Türkiye’de 5G’ye geçişin ilk aşaması olan operatörlere yönelik frekans ihalesini bugün gerçekleştirecek
00:52 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
00:47 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
00:42 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
00:28 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
00:27 Eskişehir’de 694 milyon ton nadir element bulundu
00:20 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
00:15 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
00:14 Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?
00:03 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal çevirecek!
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti
8 Nisan 2024
27
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla bazı Müslüman liderlerle bir araya geldi.

UHA / İnternational News Agency

Beyaz Saray’da Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine çağrılan MüslümanEuronews png | PNGWing kanaat önderleri Gazze savaşı nedeniyle daveti geri çevirdi. Katılımın olmaması nedeniyle etkinlik düşük profilli toplantıya çevrildi.

Bazı davetliler, Biden’ın İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik politikası nedeniyle Müslüman toplumunda yaşanan hayal kırıklığını vurgulayarak daveti geri çevirmişti.

El Cezire’ye konuşan kaynaklar başta katılmayı kabul eden bazı isimlerin Müslüman toplum üyelerinden gelen tepki üzerine bu kararlarından vazgeçtiklerini belirtti.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Direktör Yardımcısı Edward Ahmed Mitchell “Amerikan Müslüman toplumu, İsrail hükümetinin Gazze’deki Filistin halkını aç bırakmasına ve katletmesine olanak sağlayan Beyaz Saray’la ekmeğimizi paylaşmamızın tamamen kabul edilemez olacağını çok önceden söyledi” ifadelerini kullandı.

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla küçük bir akşam yemeği yemeden önce Müslüman liderlerle bir araya geldi.

Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre salı günü gazetecilere verdiği demeçte, “Başkan Biden, toplum için önemli konuları tartışmak üzere Müslüman toplum liderleriyle bir toplantıya ev sahipliği yapacak” dedi ve bu liderlerin akşam yemeği yerine toplantı yapmayı tercih ettiğini açıkladı.

Katılımcılardan biri olan ve Gazze’de en az üç hafta geçiren acil servis doktoru Dr. Thaer Ahmad, CNN’e salı günkü toplantı bitmeden ayrıldığını söyledi.

Ahmad, “Topluluğuma, bu süreçte acı çeken ve öldürülen tüm insanlara saygımdan dolayı toplantıyı terk etmem gerekti” dedi.

Müslüman Amerikalı bir savunuculuk grubu olan Emgage Action, Biden’ın “İsrail’e devam eden koşulsuz askeri yardımını” gerekçe göstererek salı günkü akşam yemeğine daveti reddettiğini ve bunun “destansı boyutlarda bir insani felakete” yol açtığını söyledi.

Öte yandan Müslüman ve savaş karşıtı gruplar Beyaz Saray yakınındaki Lafayette Park’ta protesto iftarı düzenledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.