enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti
8 Nisan 2024
31
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla bazı Müslüman liderlerle bir araya geldi.

UHA / İnternational News Agency

Beyaz Saray’da Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine çağrılan MüslümanEuronews png | PNGWing kanaat önderleri Gazze savaşı nedeniyle daveti geri çevirdi. Katılımın olmaması nedeniyle etkinlik düşük profilli toplantıya çevrildi.

Bazı davetliler, Biden’ın İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik politikası nedeniyle Müslüman toplumunda yaşanan hayal kırıklığını vurgulayarak daveti geri çevirmişti.

El Cezire’ye konuşan kaynaklar başta katılmayı kabul eden bazı isimlerin Müslüman toplum üyelerinden gelen tepki üzerine bu kararlarından vazgeçtiklerini belirtti.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Direktör Yardımcısı Edward Ahmed Mitchell “Amerikan Müslüman toplumu, İsrail hükümetinin Gazze’deki Filistin halkını aç bırakmasına ve katletmesine olanak sağlayan Beyaz Saray’la ekmeğimizi paylaşmamızın tamamen kabul edilemez olacağını çok önceden söyledi” ifadelerini kullandı.

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla küçük bir akşam yemeği yemeden önce Müslüman liderlerle bir araya geldi.

Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre salı günü gazetecilere verdiği demeçte, “Başkan Biden, toplum için önemli konuları tartışmak üzere Müslüman toplum liderleriyle bir toplantıya ev sahipliği yapacak” dedi ve bu liderlerin akşam yemeği yerine toplantı yapmayı tercih ettiğini açıkladı.

Katılımcılardan biri olan ve Gazze’de en az üç hafta geçiren acil servis doktoru Dr. Thaer Ahmad, CNN’e salı günkü toplantı bitmeden ayrıldığını söyledi.

Ahmad, “Topluluğuma, bu süreçte acı çeken ve öldürülen tüm insanlara saygımdan dolayı toplantıyı terk etmem gerekti” dedi.

Müslüman Amerikalı bir savunuculuk grubu olan Emgage Action, Biden’ın “İsrail’e devam eden koşulsuz askeri yardımını” gerekçe göstererek salı günkü akşam yemeğine daveti reddettiğini ve bunun “destansı boyutlarda bir insani felakete” yol açtığını söyledi.

Öte yandan Müslüman ve savaş karşıtı gruplar Beyaz Saray yakınındaki Lafayette Park’ta protesto iftarı düzenledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.