enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
18:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den Seyahati Kolaylaştıracak Corona Sertifikasına Onay

AB’den Seyahati Kolaylaştıracak Corona Sertifikasına Onay
10 Haziran 2021
408
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu, üye ülkelerin vatandaşlarının AB içinde seyahat ederken kullanabileceği sertifika uygulamasını onayladı. Sertifika sayesinde AB vatandaşları bölgedeki seyahatleri sırasında Corona virüsü testi yaptırma ya da karantina altına alınma gibi önlemlerden muaf tutulacak. Uygulamanın bu 1 Temmuz’da başlaması öngörülüyor, sertifikalar kağıt üzerinde veya dijital ortamda hazırlanacak.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Associated Press)’e dayandırdığı habere göre, karar, Yunanistan gibi turizm sektörünün önemli rol oynadığı ülkelerin, seyahatin kolaylaştırılması için bir aşı sertifikası sisteminin devreye sokulması yönünde girişimlerinin ardından geldi.

Yunanistan’ın yanı sıra Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Almanya ve Polonya dahil birçok AB ülkesi benzer bir uygulamayı AB kararı öncesinde de uygulamaya koymuştu.

27 üyeli AB’de her bir ülke şu an farklı kural ve standartlar uyguladığından bölgede ülkeler arası seyahat oldukça karmaşık bir durumda.

Avrupa Parlamentosu’nda onaylanan sertifikayla ilgili iki husus oylamaya sunuldu. AB vatandaşlarına sertifika verilmesi için yapılan oylamada öneri, 93’e karşı 546 oyla onaylandı, 51 üye çekimser oy kullandı. AB vatandaşı olmayanlara sertifika verilmesi için yapılan oylamada ise 553 üye onay verirken, 91’i red oyu, 46’sı çekimser oy kullandı.

Tasarının uygulamaya koyulabilmesi için AB üyesi ülkelerin hükümetleri tarafından da resmi olarak onaylanması gerekiyor.

Resmi sürecin tamamlanmasının ardından sertifika uygulaması 1 Temmuz tarihinde başlayacak ve 12 ay boyunca devam edecek. Sertifika, kişinin tam doz aşı olup-olmadığını, daha önce hastalığı atlatıp-atlatmadığını ya da güncel Corona virüsü testinin sonucunu yansıtacak.

Ülkelere hazırlık süreci için 6 hafta verildi. Bu süreçte kuralların sıkı bir şekilde uygulanmamasına izin verilecek.

Sertifikalar her bir AB üyesi ülke tarafından vatandaşlarına sunulacak ve özel güvenlik özelliklerine sahip bir kod içerecek. Kişisel veriler diğer ülkelerle paylaşılmayacak.

AB üyesi ülkelere başka ülkelerden gelenlere de yeterli kanıtı sunmaları halinde bu sertifikadan verilebilecek.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.