enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“2. Kudüs İstişare Toplantısı” Ankara’da başladı

“2. Kudüs İstişare Toplantısı” Ankara’da başladı
10 Haziran 2021
438
A+
A-

UHA HABER / Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “2. Kudüs İstişare Toplantısı”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Ankara’da başladı. Toplantıya akademisyenler, uzman ve gazeteciler katılıyor.

İlkini Türkiye’de Filistin için faaliyet gösteren vakıf ve dernek temsilcileri ile yapılan toplantının ikincisine akademisyenler, uzman ve gazeteciler davet edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yetkililerin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantıya katılan davetlilere teşekkür ederek “Bu istişare toplantısına iştirakinizle bizleri çok mutlu ettiniz. Öncelikle teşekkür ediyorum. Kudüs davamız konusunu özellikle ilim ve fikir adamlarıyla yüz yüze görüşelim diye bu toplantıyı tertip ettik. Burada Kudüs meselesinin öneminden ve Kudüs’le ilgili daha kalıcı, nitelikli neler yapabiliriz onu konuşacağız.” dedi.

Başkan Erbaş, Müslümanların Kudüs’le ilgili müzakereler yapmasının önemine işaret ederek, “Her an Dârüsselâm’dan bahsetmemiz gerekiyor. Dârüsselâm’ın nasıl dârulharp haline getirildiğinin sebeplerini ve süreçlerini anlatmamız gerekiyor. Hazreti Davud Peygamberin kurmuş olduğu şehir, Hazreti Süleyma’nın adeta geliştirdiği, zirveye taşıdığı şehir nasıl bugün bu halde bunlara bizim temas etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“Dünyayı darulharp haline getirmeye çalışıyorlar”

Kudüs’ün tarihiyle ilgili süreçleri anlatan Başkan Erbaş, “Hristiyanların Yahudileşmiş kesimi olan evangelistler, Tanrı Krallığını bir an önce yeryüzünde gerçekleştirme düşüncesiyle siyonist Yahudilerle birleşmişlerdir. Siyonist Yahudiler ile birleşen evangelist Hristiyanlar, dünyayı darulharp haline getirmeye çalışmaktadırlar. Müslümanlar olarak bunun bilincinde olmalıyız. İnşallah bu müzakerelerimizde, istişarelerimizde dünyayı uyaracak mesajlar vermemiz lazım. Bugün tanrıyı kıyamete zorlama amacıyla dünyada ne gibi terör faaliyetleri yaptıklarına bizim işaret etmemiz lazım, yoksa bu acıları sonu gelmez.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs davasını uluslararası düzeyde daha güçlü şekilde savunmanın istişaresini yaptık”

Diyanet İşleri Başkanlığını son yıllarda bu amaçla yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Erbaş şunları söyledi:

“Bu gaye ile 2018 yılında İstanbul’da “Uluslararası Kudüs Zirvesi” yapmıştık. Faydalı sonuçları oldu. Orada aldığımız karala Kudüs ziyaretlerini yoğunlaştırmayı planladık. Kudüs davasını ilmi, akademik ve uluslararası düzeyde daha güçlü şekilde savunmanın istişaresini yaptık. Bu bağlamda Müslüman ülke ve toplumluluklarla daha sıkı ortak çalışma kararı alındı ve bu süreçte beraber çalışmalar yapıldı.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki, Umre Hizmetleri Daire Başkanlığımızın ismini Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanlığı olarak değiştirdik ve görev ve çalışmalarını bu şekilde yapılandırdık.

Türkiye Diyanet Vakfımız insani ve sosyal yardımlardan eğitime tüm imkanlarıyla elinden geleni yapmaya devam ediyor. Kadir Gecesi terör devleti İsrail’in yapmış olduğu saldırıların hemen ertesi günü Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, mensupları Gazze’de Müslümanlara yanındaydı. Gerekli yardımları, ilaç, ambulans, hastane hizmetleri gibi konularda kardeşlerimizin yanında yer aldı.

İşgalcilerin son saldırıları münasebetiyle yine Bayram öncesi Müslüman ülke ve toplulukların dini liderleriyle olağanüstü bir toplantı yaptık. Bilhassa Müslüman ülkelerinin yöneticilerini ortak karar almaya teşvik etmenin yollarını konuştuk. 20 Mayısta, iki hafta önce bu salonda ülkemizdeki Kudüs ve Filistin’e hizmet amacıyla kurulan STK ve AFAT, TİKA, Kızılay gibi devlet kurumlarıyla bir toplantı yaptık. İhtiyaç odaklı çalışma komisyonları kuralım düşüncesiyle o toplantıyı yaptık. Yine İşgalcilerin son saldırıları üzerine, dünyadaki farklı dinlerin liderlerine ve bilhassa Yahudi ve Hristiyan 125 din adamına bir mektup hazırladık, gönderdik. Elbette Kudüs özgür oluncaya kadar ne yapsak azdır. Biz Müslümanlar olarak buna inanıyoruz. Bugün burada sizleri dinlemekten onur duyacağımı ifade etmek istiyorum.”

Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde gün boyu devam edecek programda, güncel gelişmeler çerçevesinde dünyanın ve İslam coğrafyasının Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki duruşlarının değerlendirilmesi ve Kudüs ve Mescid-i Aksa yaşanan hak ihlalleri ve insan hakları sorunlarının giderilmesi için atılması gereken adımlar müzakere edildi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.