enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Suriyeliler’e 240 Milyon Dolarlık Ek İnsani Yardım

ABD’den Suriyeliler’e 240 Milyon Dolarlık Ek İnsani Yardım
6 Haziran 2021
465
A+
A-

UHA HABER / ABD Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, ABD’nin Suriye halkına ve Suriyeliler’e ev sahipliği yapan ülkelere yaklaşık 240 milyon dolarlık ek insani yardım sağlayacağını açıkladı.

On the Confirmation of Ambassador Linda Thomas-Greenfield | U.S. Embassy &  Consulates in FranceBM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Birleşmiş Milletler ve ortaklarının Suriye’deki zor insani koşullarla mücadele için yaptıkları yardımlar konusunda, “Acımasız Esat rejimi altında 10 yıl boyunca çatışma yaşayan Suriye halkı, hiç olmadığı kadar zor durumda. Şu anda 13 milyondan fazla Suriyeli yardıma muhtaç. Bu sayı, Los Angeles, New York ve Washington kentlerinin nüfuslarının toplamından fazla. Bu kentlerde yaşayan herkes gıdaya, suya, ilaca, barınağa ihtiyaç duysaydı ne yapardık?” dedi.

Thomas-Greenfield, Dünya Gıda Programı’na göre her ay BM’ye ait ortalama bin kamyonun Suriye’nin kuzeybatısına gıda, tıbbi malzeme ve insani yardım götürdüğünü, bu bölgede yaşayan her beş Suriyeli’den dördünün insani yardıma muhtaç olduğunu söyledi.

“İdlib’deki milyonlarca sivil için bu, bir can simidi” diyen Thomas-Greenfield, son bir buçuk yıl içinde BM Güvenlik Konseyi’nin bazı üyelerinin Suriye’ye açılan iki sınır kapısını kapattıklarını, Bab El Hava’nın geriye kalan tek sınır kapısı olduğunu hatırlattı.

15 üyeli BM Güvenlik Konseyi, 2014 yılında, dört geçiş noktasında Suriye’ye sınır ötesi yardım operasyonu yapılmasını onaylamış, ancak Rusya ve Çin’in dört sınır kapısının da açık kalma sürelerinin yenilenmesine karşı çıkması nedeniyle sınır geçişi sadece Türkiye’deki tek bir noktadan yapılmaya başlamıştı.

Bab el Hava sınır kapısının açık kalma süresi 10 Temmuz’da doluyor. Güvenlik Konseyi’nin kapının açık kalma süresini uzatmasına ilişkin karar tasarısının kabul edilmesi için 9 ülkenin oyu ve daimi üyeler Rusya, Çin, ABD, Fransa ve İngiltere’nin tasarıyı veto etmemesi gerekiyor.

“BM’nin aç çocuklara gıda, evsiz ailelere koruma sağlamasını istiyoruz. Küresel bir pandeminin ortasında BM’nin aşı tedarik etmesini, çekilen acıların dinmesini istiyoruz” ifadelerini kullanan Thomas-Greenfield, ilk adımı ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi’nin sağlayacağı gıda ve diğer hayati malzemeleri dağıtarak ve ilave yardım yapılacağı açıklamasını yaparak attıklarını söyledi.

İnsani yardımların dağıtımında kilit rol oynayan çalışanlarla görüştüğünü belirten Thomas-Greenfield, BM Güvenlik Konseyi’nin Bab El Hava sınır kapısının açık kalacağı süreyi uzatmaması durumunda bu çalışanların görevlerini yerine getiremeyeceğinin altını çizdi. “Bu sınır kapısı şu anda uluslararası toplumun sunduğu en iyiyi temsil ediyor” diyen Thomas-Greenfield, “Bu kapının kapanması anlamsız bir acımasızlığa yol açacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye teşekkür

Konuşmasında Türk hükümetine de teşekkür eden Thomas-Greenfield, “Hükümete hem mültecilere ev sahipliği yaptığı hem de bu operasyonu hızlandırdığı ve desteklediği için teşekkür ediyorum. Hükümetin uyumu ve desteği olmasaydı bu başarılamazdı” dedi.

BM Güvenlik Konseyi üyelerini Türkiye ve Suriye sınırındaki temasları hakkında bilgilendireceğini kaydeden Thomas-Greenfield, Suriyeliler’e insani yardım operasyonunun sürdürülmesi ve kapatılan iki sınır kapısının yeniden açılması için destek çağrısı yapacağını sözlerine ekledi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 06 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.