enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Merkez Bankası Başkanı: “Enflasyondaki Artış Geçici”

ABD Merkez Bankası Başkanı: “Enflasyondaki Artış Geçici”
23 Haziran 2021
467
A+
A-

UHA HABER / ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell pandeminin ardından toparlanmaya başlayan ABD ekonomisinde enflasyon endişelerini gidermeye çalıştı. Powell artışın geçici olduğu ve sürdürülebilir bir seviyeye gerileyeceği görüşünü yineledi.

Temsilciler Meclisi’nin Denetim ve Reform Komisyonu’nda düzenlenen “Çıkarılan Dersler: Merkez Bankası’nın Corona Virüsü Pandemisine Karşı Verdiği Yanıt” başlıklı oturumda konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.

ABD’de pandeminin ardından ekonomi toparlanma sinyalleri verirken enflasyondaki artışa odaklanan yatırımcılar, Merkez Bankası Başkanı Powell’ın ne gibi mesajlar vereceğini merakla bekliyordu.

Kongre’deki oturumun başında önceden hazırlamış olduğu konuşmasını okuyan ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, ekonominin sağlıklı bir hızda büyüdüğünü ve bu durumun enflasyonu hızlandırdığını söyledi; ancak son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyondaki yükselişin geçici olduğu görüşünü yineledi.

ABD Merkez Bankası Başkanı, enflasyondaki artışı pandeminin başlangıcında görülen keskin fiyat düşüşü ve arzda yaşanan sıkıntılara bağladı. Powell, “Tedarikte yaşanan bu geçici etkilerin azalmasıyla birlikte enflasyonun uzun vadeli hedefimize doğru gerilemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Jerome Powell’ın bu açıklamaları, ABD Merkez Bankası yetkililerinin FED’in faiz oranını 2023 yılında iki kez arttırabileceği sinyalini vermesi sonrasına rastladı.

“Yüzde 5 enflasyon kabul edilebilir mi?”

Kongre’deki oturumda Cumhuriyetçi Kongre üyesi Steve Scalise, ABD’de süt, domuz pastırması, benzin, ikinci el araba ve ulaşım gibi tüketim kalemlerinde enflasyon artışını bir tablo ile göstererek yüzde 5 oranında bir enflasyonun kabul edilemez olup olmadığını sordu.

Merkez Bankası Başkanı Powell, bu oranın kabul edilemez olduğunu belirtti. Bazı Merkez Bankası yetkilileri ise enflasyonun geçici olduğu konusunda ikna olmuş değil.

St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullard Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “ekonominin daha önce benzeri görülmemiş bir dönemden geçtiğini, bu sebeple de enflasyonun ilerde nereye kadar gidebileceğinin kestirilmesinin zor olduğunu” söyleyerek, “enflasyonda yukarı yönlü risklerin olduğu fikrine hazır olmamız gerek” ifadesini kullanmıştı.

Bazı yetkililerse Merkez Bankası Başkanı Powell’ın enflasyon konusundaki görüşleriyle hemfikir. Örneğin New York Merkez Bankası Başkanı John Williams fiyatlarda görülen artışların geçici olmasını beklediğini, önümüzdeki yıl enflasyonun yüzde 2’ye düşmesini beklediğini söylüyor.

“Sırf enflasyon korkusu sebebiyle faiz oranını yükseltmeyeceğiz”

Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell pandeminin olumsuz etkilediği sektörlerin zayıf olmayı sürdürdüğünü; ancak ilerleme kaydettiğini belirtti.

Powell, ekonominin yeniden açılması, mali destek ve uygun finansal koşulların etkisiyle birlikte konut piyasasında harcamaların hızla arttığını kaydetti.

Pandeminin ekonomik görünüm açısından risk barındırmaya devam ettiğini, aşılama hızının yavaşlamasının ve virüsün yeni varyantlarının bir risk olmayı sürdürdüğünü ifade eden Powell, aşılamada ilerlemenin devam etmesinin daha normal ekonomik koşullara dönüşü destekleyeceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Powell sırf yüksek enflasyon endişesi sebebiyle faiz oranlarını hızla arttırmayacaklarını da söyledi. Powell, bunun için gerçek enflasyona işaret eden verileri bekleyeceklerini kaydetti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2021]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.