enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB: Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa çok ağır yaptırım uygulayacağız

AB: Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa çok ağır yaptırım uygulayacağız
21 Ocak 2022
345
A+
A-

BELÇİKA – UHA HABER / Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’ya saldırması halinde Rusya’ya çok ağır ekonomik ve mali yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Von der Leyen, Dünya TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriEkonomik Forumu’nun (WEF) çevrim içi düzenlenen `2022 Davos Gündemi` toplantısında konuştu.

Bazı ülkelerin diğerlerine “arka bahçesi” muamelesi yapmasını kabul etmediklerini vurgulayan von der Leyen, Rusya’nın Avrupa’yı “etki alanları” şeklinde ayrıştırması girişimlerine karşı çıktıklarını kaydetti.

Von der Leyen, AB’nin “Rusya tarafından tehdit edilen Ukrayna ve Avrupalı ortaklar” ile dayanışma içinde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna, egemen bir ülke olarak karar verme özgürlüğüne sahiptir ve biz bu temel ilkeyi savunmaya devam edeceğiz. Biz diyalog istiyoruz. Biz anlaşmazlıkların bu amaçla kurulmuş yapılar içinde çözülmesini istiyoruz. Ama durum kötüleşirse, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yeni saldırılar olursa çok ağır ekonomik ve mali yaptırımlarla karşılık vereceğiz. Transatlantik topluluğu bu konuda çok sağlam durmaktadır”

AB’nin Rusya için açık ara en büyük ticari ortak ve en büyük yatırımcı olduğunun altını çizen von der Leyen, “Bu ticari ilişki, bizim için önemli ama Rusya için çok daha önemli. Ümit ederim bir saldırı olmaz ancak olursa da hazırlıklıyız” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.