enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Pfizer-BionTech’ten 1,8 Milyar Doz Aşı Alacak

AB Pfizer-BionTech’ten 1,8 Milyar Doz Aşı Alacak
9 Mayıs 2021
441
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği, Pfizer-BionTech ortaklığıyla arasındaki mevcut aşı siparişini genişleterek 2023 yılına kadar 1,8 milyar doz aşı almak üzere anlaşmaya vardı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Twitter üzerinden yayınladığı mesajda 900 milyon doz için sipariş garantili anlaşma imzalandığını, ek 900 milyon doz için de opsiyon olarak, gelecekte alım için anlaşıldığını bildirdi.

AB üyesi ülkeler, aşı üretimini arttıracağı ve Avrupa’dan daha fazla kaynak sağlanacağı gerekçesiyle anlaşmaya destek veriyor.

AB Komisyonu şu ana kadar altı firmayla yaklaşık 2,6 milyar doz aşı anlaşması yaptı. Von der Leyen başka aşı teknolojilerinin ve sözleşmelerinin de yolda olduğunu belirtti.

Pfizer-BionTech ortaklığının AB’yle ilk anlaşması 600 milyon dozdu. Anlaşmanın genişletilmesi, AB’nin bu aşıya güveninin arttığı şeklinde yorumlandı. Pfizer-BionTech aşısı, elçi RNA teknolojisiyle üretildi. Aşıdaki teknoloji, hücrelere Corona virüsünde bulunan proteinleri tanıtarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlıyor.

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

AB’nin şirketle siparişlerini genişletme kararı bir yandan bu aşının çocuklara da uygulanabileceği potansiyelinin, bir yandan da yeni varyantlara karşı üçüncü aşı yapılma olasılığının arttığı bir döneme denk geliyor.

Amerikan Pfizer ve Uğur Şahin-Özlem Türeci çiftinin başında olduğu Alman BionTech ortaklığı bu yılın ikinci çeyreğinde AB’ye 50 milyon doz aşı gönderecek. Bu dozların AstraZeneca siparişlerinde yaşanan açığı da kapatması hedefleniyor.

AB iki hafta önce İngiliz-İsveç ortaklığı olan AstraZeneca şirketi hakkında sipariş vaatlerini yerine getirmediği gerekçesiyle hukuki işlem başlatmıştı. AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, konuşmasında Pfizer-BionTech şirketlerinin güvenilir bir ortak olduğuna ve sipariş vaatlerini yerine getirdiğine dikkati çekti.

Bir süre önce yan etkileri tartışmalara yol açan, ancak birkaç haftalık araştırmalar sonucunda Avrupa İlaç Dairesi’den onay alan AstraZeneca, Avrupa’nın aşılama programının merkezinde yer alan firmalardan biri. AB saklanma koşullarının kolaylığından dolayı yoksul ülkelere de AstraZeneca aşısı göndermeyi planlıyor ancak şirketin siparişlerinde yaşanan gecikme tepkilere yol açmıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 09 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.