enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
00:28 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
00:28 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
00:26 Prof. Dr. Mühip Kanko, “AKP Üreten Her Şeyi Sattı, Devletin Gelir Kaynağı Vergi ve Cezalar Oldu!”
00:25 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
00:23 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
00:14 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
00:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
00:13 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
00:10 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
00:06 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
00:00 Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu 17. kez zirvede
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya ile Katar arasında enerji ortaklığı

Almanya ile Katar arasında enerji ortaklığı
21 Mayıs 2022
1.405
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya ile Katar, enerji ortaklığının geliştirilmesine yönelik niyet beyanı imzaladı. Almanya Başbakanı Scholz Katar’ın ülkenin enerji stratejisinde merkezi bir rol oynadığını söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Ukrayna işgali sonrasında Rus doğal gazından uzaklaşan Almanya, Katar ile enerji ortaklığının geliştirilmesine yönelik niyet beyanı imzaladı.

Almanya Ekonomi Bakanlığı, Berlin’e bugün bir resmi ziyaret düzenleyen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in iki ülke arasında daha yakın işbirliğini öngören niyet beyanını imzaladığını duyurdu.

TRT_Francais_680*100 banner

Bakanlığın açıklamasında enerji ortaklığı kapsamında Katar’dan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) almasının Almanya’nın doğal gaz tedariğini çeşitlendirmesine yardımcı olacağı belirtildi. İki ülke arasındaki ortaklığın ayrıca “yeşil hidrojen” enerjisinde işbirliğine de olumlu etki sağlayacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Almanya-Katar enerji ortaklığının iki ülke hükümetleri arasında enerji konularında “üst düzey alışverişi” destekleyeceği, iki ülke arasında köprüler kuracağı, kamu ile özel sektör aktörlerini bir araya getireceği ifade edildi.

Ortaklık çerçevesinde Katar Enerji Bakanlığı ile Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’nın düzenli olarak buluşması öngörülüyor.

Almanya Başbakanı Scholz, Katar Emiri Al Sani ile enerji güvenliğini  görüştü - Son Dakika Haberler

Scholz: Katar enerji stratejimizde merkezi rol oynuyor

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de bir araya geldi. Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Scholz, Almanya’nın gelecekteki enerji stratejisinde Katar’ın merkezi bir rol oynadığını söyledi.

“Enerji güvenliği konusu bizim için önemli bir role sahip. Almanya sıvılaştırılmış gazı gemi yoluyla ithal edecek bir pozisyonda olacak şekilde altyapısını geliştirecek” diyen Scholz “Bu büyük bir adım ve Katar stratejimizde önemli bir rol oynuyor” diye konuştu.

Gonul Dagı_680*100 banner

Katar Emiri Şeyh Temim de “Avrupa’nın enerji güvenliği için yapabileceğimiz ne varsa yapacağız” dedi ve savunma sektöründe işbirliğinin de görüşmede ele alındığını söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz da Katar ile ikili ilişkileri yüksek teknoloji alanında da geliştirmek istediklerini belirtti.

EK Kaynaklar *Reuters

[UHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.