enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Komisyonu için “kötü yönetim” değerlendirmesi

AB Komisyonu için “kötü yönetim” değerlendirmesi
29 Ocak 2022
651
A+
A-

BELÇİKA – UHA HABER / Avrupa Birliği Ombudsmanı, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Pfizer CEO’su Albert Burla ile telefon mesajlaşmasını açıklamadığı için AB Komisyonunun “kötü yönetim” sergilediğini söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Von der Leyen, nisan ayında New York Times gazetesine verdiği röportajda, Burla ile COVID-19 aşılarının satın alınması konusunda telefonda mesajlaştıklarını söyledi.

Bunun üzerine bir internet sitesinin muhabiri, bilgi edinme hakkı çerçevesinde AB Komisyonundan mesajları açıklamasını talep etti.

AB Ombudsmanının konuyla ilgili soruşturmasında, bu talebe karşılık Komisyonun von der Leyen’in ofisinden mesajlaşmaları istemediği, bunun yerine Komisyonun belge saklamadaki kriterlerini istediği belirlendi.

AB Komisyonu’ndan mesajları istemesini talep etti

AB Ombudsmanı Emily O’Reilly, bu durumu “kötü yönetim” olarak değerlendirdi ve AB Komisyonunun 26 Nisan’a kadar von der Leyen’den mesajlaşmayı istemesini talep etti.

AB Ombudsmanının kararları tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak ombudsmanın değerlendirmelerinden sonra Avrupa Parlamentosundan soruşturma talepleri çıkabiliyor.

AB Komisyonu yetkilileri, Komisyon Başkanı ve üyelerinin telefon mesajlaşmalarının saklanmasını gerektiren bir kural bulunmadığını, bunun yerine yalnızca belgelerin saklanmasının gerektiğini belirtiyor.

AB Pfizer-BioNTech ile 2,4 milyar dozluk anlaşma yaptı

AB Komisyonu, COVID-19 aşı temini için en yüklü sözleşmesini Pfizer-BioNTech ile yapmıştı. AB’nin Pfizer-BioNTech ile opsiyonlarla birlikte toplamda 2,4 milyar dozluk anlaşmaları bulunuyor. Sözleşmelerin bedeli ticari sır olduğu gerekçesiyle resmen açıklanmıyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.