enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Burhanettin Duran: İsrailli bakanın, aktivistlere yönelik barbarlığı tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır
00:11 Türkiye’nin caydırıcı gücünde tarihi adım
00:10 Bakan Göktaş: Tokat’taki selzedeler için 20 milyon lira kaynak aktarıldı
00:04 Özgür Özel 300 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi
00:03 Brüksel’de ‘Dönüşen Güvenlik Ortamında Türkiye ve NATO’ paneli düzenlendi
00:03 CANiK ve Tüm Ekosistemi, EFES 2026 Tatbikatı’nda
00:02 Hac farizasını yerine getirmek için Türkiye’den kutsal topraklara gidecek son hacı kafilesi, bugün yola çıkacak.
00:01 Avrupa Parlamentosu’nun taraflı politikasına ilişkin değerlendirme
14:39 Türk futbolunun Avrupa’daki gururu Kenan Yıldız Ayın Tarihi’ne konuştu
13:48 Gaziantep’te “Türkiye’nin Gastrodiplomasi Modeli: Sofra ve Miras” başlıklı etkinlik düzenlenecek
13:09 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, “Belli ki sayın Özel gençlerimizin Cumhurbaşkanımıza olan ilgisinden rahatsız olmuştur”
00:52 Bakan Gürlek: Dijital güvenliğimizi hedef alan her türlü girişim hüsranla sonuçlanacaktır
00:44 Su Politikamızın Savunma Sanayindeki Vizyona ihtiyacı var! İkisi de Ulusal Güvenlik Konusu
00:31 Burhanettin Duran: Terörle mücadele dijital mecralarda da kararlılıkla sürdürülmektedir
00:25 Ali Zeydi Hükümeti ve Irak’ın Yeni Siyasal Paradoksu
00:08 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Terörsüz Türkiye hedefi için aldığımız büyük sorumluğun yükü omuzlarımızdadır.”
21:31 Amatörde Muhteşem Final: 1. Lig’in Son Yolcusu Derbent Esnaf Spor Oldu!
20:52 Aston Villa’nın tecrübeli kalecisi Emiliano Martinez, “Kendime ve takıma güveniyorum”
20:40 Dışişleri: Yunanistan işlediği vahşet suçlarının üzerini örtmeye çalışıyor
00:15 TÜİK 2026 Mayıs Tüketici Güven Endeksi verilerini açıkladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Brüksel’de ‘Dönüşen Güvenlik Ortamında Türkiye ve NATO’ paneli düzenlendi

Brüksel’de ‘Dönüşen Güvenlik Ortamında Türkiye ve NATO’ paneli düzenlendi
21 Mayıs 2026
2
A+
A-

İletişim Başkanlığı, 7-8 Temmuz’da Ankara’da düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde Brüksel’de “Değişime Uyum Sağlamak, Yarını Güvence Altına Almak: Dönüşen Güvenlik Ortamında Türkiye ve NATO” başlıklı panel düzenledi.

UHA / İnternational News Agency 

BRÜKSEL, 21 MAYIS 2026 – İletişim Başkanlığı,Türkiye’nin ev sahipliğinde 7-8 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştirilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi vesilesiyle Avrupa’daki çeşitli müttefik ülkelerin başkentlerinde etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, Madrid, Paris, Londra, Varşova ve Roma’nın ardından Belçika’nın başkenti Brüksel’de, üst düzey katılımla bir program organize edildi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelindi. Düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarının dünya konjonktürünün NATO’ya etkisi ve Ankara’da gerçekleşecek NATO Zirvesi ile ilgili Türkiye’nin beklentilerine ilişkin soruları yanıtlandı.

Program, önemli isimlerin katılımı ile gerçekleştirilen panelle devam etti. Panelin açılış konuşmasını NATO Genel Sekreter Yardımcısı Radmila Shekerinska yaptı. Moderatörlüğünü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Kıdemli Araştırmacısı Dr. Murat Aslan’ın üstlendiği panelde; TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve önceki dönem Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk, NATO Harekâtlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Burcu San ve Belçika Hava Kuvvetleri Strateji Direktörü Tümgeneral Harold Van Pee konuşmacı olarak değerlendirmelerde bulundu.

Panele, içlerinde Brüksel’de görev yapan askeri ve diplomatik erkan, güvenlik ve dış politika uzmanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşu temsilcilerinin de olduğu 150 kişi katılım sağladı.

Panelde, uluslararası arenada yaşanan değişim sürecinde Türkiye ve NATO’nun nasıl konumlanacağı, Türkiye’nin bu süreçte NATO’ya sağlayabileceği katkılar ele alındı.

Ayrıca katılımcılar, Temmuz 2026’da Ankara’da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’nden beklenen çıktılar, NATO’nun geleceğinin nasıl şekilleneceği ve Türkiye’nin Avrupa güvenliğinde üstlenebileceği roller hakkındaki görüşlerini dinleyicilerle paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.