enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Kocaeli Şehir Tiyatroları, “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” oyunuyla Bursa’da izleyiciyi büyüledi
09:24 (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz, Değerlendirmelerde bulundu
09:12 (MSB), Kara Havacılık Komutanlığına ait helikopterin eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı
00:17 Kalıcı kilo kaybı için şok diyetler yerine yaşam tarzı değişikliklerine odaklanan 2 temel yöntem
00:16 COP31 ev sahibi Türkiye kararların uygulamaya alınmasına odaklanacak
00:16 Orgeneral Bayraktaroğlu Arnavutluk’ta temaslarda bulundu
00:14 275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı
00:13 Türk denizciliğinin altın çağı: Aynı anda 50 gemi inşa edilecek
00:07 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın ‘Dünya Gündemi’nde dünyada olup bitenler
00:02 ABTTF, Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan menfur saldırıyı kınadı
12:57 Kağıdın hikayesi SEKA’da yazıldı: Dünyanın en büyük Türk bayrağı oluşturuldu
12:40 Kocaeli Temsilcisi ve Spor Yazarı Mustafa Salman YAZDI: Giriş ve Gelişme Güzel; Sonuç Soru İşareti…Kompozisyon Gibi Kocaelispor…
12:23 Kocaeli Büyükşehir Belediye Büyükakın’ından şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu
12:04 Gülistan Doku soruşturmasında düğüm çözülüyor
11:12 İstanbul’da 500 bin sosyal konut için kura heyecanı başlıyor
10:47 ABD Başkanı Trump, İran bayraklı bir kargo gemisine el koydu: Petrol fiyatları yükselişe geçti
08:55 Kabine “Orta Doğu” gündemiyle toplanacak
00:59 Ukrayna’ya 230’dan fazla İHA ile saldırı: Zelenskiy’den ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
00:54 TRT’nin iletişim sponsoru olduğu forum “Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2026” sona erdi.
00:42 Anket: Almanya Şansölyesi Merz, dünyanın ‘en sevilmeyen’ hükümet başkanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz, Değerlendirmelerde bulundu

(DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz, Değerlendirmelerde bulundu
22 Nisan 2026
5
A+
A-

* Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye ile Kanada arasındaki 3,5 milyar dolarlık ticaret hacminin 7-8 milyar dolara çıkması için çalıştıklarını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

DEİK Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanlığına Mehmet Yılmaz seçildi - Ekonomim

(DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz

İZMİR, 22 NİSAN 2026 – İzmir’de Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Yılmaz, Türkiye ile Kanada arasındaki ticareti değerlendirdi.

ABD ile Kanada arasındaki jeopolitik gelişmeler sonucunda Kanada’nın yeni pazar arayışı içinde olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye’yi çok önemli bir alternatif haline getirdiğini dile getirdi.

Yılmaz, geçen yıl düzenlenen Toronto Global Forumu’nda Türk savunma sanayi şirketlerinin kabiliyeti ve kredibilitesinin çok ciddi fark yarattığını, geçen ay yine Toronto’da düzenlenen maden arama ve geliştirme fuarında da nükleer enerji programı kapsamında görüşmeler yapıldığını anlattı.

DEİK olarak iki ülke arasındaki ticaretin artırılması için çabaladıklarını ifade eden Yılmaz, “Türkiye’nin halihazırda Kanada’yla var olan madencilik, eğitim, tarım alanında ilişkilerine ilave olarak iki tane çok önemli alanda kendine yer bulabileceğini gördük. Bir tanesi savunma sanayisi, bir tanesi de enerjideki yeşil dönüşüm ve çevre dostu teknolojilerle ilgili kısım.” diye konuştu.

Yılmaz, olası nükleer işbirliğinin de stratejik nitelik taşıdığını belirterek, bu alanda yapılacak ortaklığın ciddi ve uzun soluklu ilişkiye dönüşme potansiyeli taşıdığını vurguladı.

Kanada’nın nükleer teknolojisinin uygulanabilirlik açısından avantaj sağlaması ve teknoloji transferi konusunda işbirliğine sıcak yaklaşmasının, bu alandaki diğer potansiyel adaylarının önüne geçtiğini ifade eden Yılmaz, Kanada’nın nükleer teknolojisi ve yakıt kaynağının daha çeşitli olduğunu söyledi.

“7-8 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz”

Mehmet Yılmaz, iki ülke arasında halihazırda yaklaşık 3,5 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Ticari hacmi artırmamız lazım. Amerika ile Kanada arasındaki ilişkilerin gerilmesi ve soğumasından sonra aşağı yukarı en az 7-8 milyar dolarlık bir hacme ulaşmasının hayal olmadığı, son derece mümkün olduğu liderler arasında da teyit edilince artık bize düşen görev bunun gereğini yerine getirmek, olası işbirliği alanlarının ortaya çıkmasını sağlamak. Şu anda bunu çok başarılı olarak yürütüyoruz. Uluslararası fuarlarda, forumlarda gerek Kanada’da gerekse Türkiye’de ticaret erbapları kendilerine iş fırsatı bakıyor. Bunların sayısını artırmak ve bunun frekansını artırmak anlamında doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz. Ticaretimizi genişleterek 7-8 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.