enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 Türkiye kış sporlarında neden geride kalıyor?
00:26 Hollanda’da finansal konularda yardım eden Geldfit adlı kuruluş Türkçe servisine başladı
00:19 ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Dünya Ana Dil Günü kutlu olsun!
00:17 Gastronomi Haberleri
00:09 Dünyanın lanetlediği, katil, soykırımcı, haysiyetsiz İsrail, Gazze’de ateşkese rağmen terör eylemlerini sürdürüyor
00:06 Müftü çocuğu ile İlahiyat Prof’u çocuğundan ateistlere taktikler
00:04 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kadın Girişimcilere Yönelik Etkili İletişim Atölyesi
00:03 Balerin Ayda’nın 12 yıllık Avrupa serüveni
00:03 Kocaeli’n Derince ilçesinin kalbindeki kanayan yara: “Eski Yer İnadı” mı, “Gelecek Vizyonu”
00:03 Trump’tan Yüksek Mahkeme’ye tepki: Yeni gümrük vergisi
00:02 ZUCHEX 2026, Prestijli Fuar Statüsüyle Küresel Gücünü Pekiştirdi
00:01 Ömür ÇELİKDÖNMEZ : Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik
00:01 Numan Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye raporu mihenk taşıdır
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gastronomi Haberleri

Gastronomi Haberleri
22 Şubat 2026
4
A+
A-

* UHA /  İnternational News Agency’ndan Haber-Yayın Koordinatörü, Gazeteci-Yazar, Gurme ve Gastronomist Veysel KAVRAYAN, gündemin öne çıkan “Gastronomi Haberleri”ni okuyucular için derledi.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci Veysel KAVRAYAN'ın Afyonkarahisar'da düzenlenen 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali'nden izlenimleri… – (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Veysel KAVRAYAN,

Haber-Yayın Koordinatörü, Gazeteci-Yazar, Gurme ve gastronomist

İSTANBUL, 22 ŞUBAT 2026 

İstanbul’un önemli buluşma noktalarından Terminal Kadıköy, 2026 Ramazan ayında “İftar Durağı” konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başladı. 19 Şubat akşamı gerçekleştirilen ilk iftar programı yoğun katılımla tamamlandı.

Terminal Kadıköy’de 300 TL’ye Ramazan boyunca “iftar durağı”

Platform alanında kurulan sofralarda her akşam sabit fiyatlı iftar menüsü sunuluyor. Kişi başı 300 TL olarak belirlenen menüler, Ramazan ayı boyunca farklı içeriklerle devam edecek. İlk gün Düğün Çorbası, Tas Kebabı ve Pirinç Pilavı ile başlayan program, ikinci gün Süzme Mercimek Çorbası, Orman Kebabı ve Nohutlu Pirinç Pilavı ile sürdü.

Menü kapsamında iftariyelikler, tatlı, meşrubat, iki adet su ve iki adet ekmek ikram olarak yer alıyor. Ayrıca çay ve kahve servisi de programın parçası olarak sunuluyor.

Hafta sonu menüsü

21 Şubat 2026 Cumartesi akşamı “İftar Durağı” menüsünde Tarhana Çorbası ile başlangıç yapılacak. Ana yemekte Barbekü Soslu Tavuk servis edilirken yanında Pirinç Pilavı yer alacak. Menü, tatlı ve meşrubat ile tamamlandı.

22 Şubat 2026 Pazar akşamı ise yine Tarhana Çorbası ile açılış yapılacak. Ana yemekte Etli Orbit Fasulye sunulacak, bu lezzete Bulgur Pilavı eşlik edecek. Menü tatlı ve meşrubat ile tamamlanacak.

Terminal Kadıköy ve MealBox iş birliği

İftar organizasyonu, Terminal Kadıköy ile MealBox’ın mutfak standartları ve operasyonel altyapısıyla yürütülüyor. Menü planlaması ve malzeme tedariki süreci, farklı sektörlerden destekçi firmaların katkısıyla gerçekleştiriliyor.

***

MICHELIN Rehberi’ne bu yıl ilk kez dahil edilen Kapadokya’da seçkiye giren restoranlar, Metro Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen özel davette plaketlerine kavuştu.

Kapadokya’da MICHELIN gururu

Kapadokya’nın yükselen gastronomi sahnesi, MICHELIN Rehberi’ne dahil edilmesiyle yeni bir döneme adım attı. Bölgenin seçkiye giren restoranları, Metro Türkiye’nin Reserved Cappadocia’da düzenlediği özel buluşmada plaketlerini teslim alarak uluslararası gastronomi sahnesindeki yerlerini tescilledi.

Türkiye’de 1990 yılından bu yana yeme-içme sektörüne yönelik çalışmalar yürüten Metro Türkiye, MICHELIN Rehberi’nin ana partnerlerinden biri olarak bu yıl da gastronomi dünyasının önemli kilometre taşlarından birine eşlik etti. Etkinlikte konuşan Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Hamit Baykal, Türk mutfağının uluslararası görünürlüğünü artırma hedefiyle uzun yıllardır şefler ve restoranlarla birlikte çalıştıklarını vurguladı. Baykal, MICHELIN Rehberi’nin Türkiye’de her yıl yeni şehirleri kapsamasının gastronomi turizmi açısından önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti.Bu yıl seçkiye ilk kez dahil edilen Kapadokya, toplam 18 restoranla listede yer alarak bölgenin mutfak potansiyelini ortaya koydu. Revithia Kapadokya, aldığı 1 MICHELIN Yıldızı ile öne çıkarken; sürdürülebilir yaklaşımıyla Yeşil Yıldızın sahibi Babayan Evi oldu. Uygun fiyat–yüksek kalite dengesiyle öne çıkan restoranların yer aldığı Bib Gourmand kategorisinde Old Greek House, Tabal Gastronomi Evi Niğde, Aravan Evi, Happena ve Babayan Evi listede yer aldı.

MICHELIN’in Tavsiye Edilenler listesinde ise Reserved Cappadocia, Uzundere Kapadokya Mutfağı, Kardeşler Restoran, Nahita Cappadocia, Saklı Konak Cappadocia, Lil’a Restaurant, Sofram Restaurant, Moniq Restaurant, Gorgoli, Seten, Seki Restaurant ve Tık Tık Kadın Emeği gibi bölgenin farklı mutfak yorumlarını temsil eden restoranlar bulunuyor.

Metro Türkiye, yerel mutfak kültürünün küresel ölçekte değer kazanmasına yönelik çalışmalarını sürdürürken, şeflerle yürüttüğü eğitim ve paylaşım programlarıyla gastronomi dünyasında bilgi alışverişini desteklemeye devam ediyor. Yerel ve coğrafi işaretli ürünlerin hem gelenekten beslenen hem de yenilikçi yorumlarla daha görünür hale gelmesi için yürütülen projeler, Türk mutfağının uluslararası yolculuğuna katkı sağlamayı hedefliyor.

***

Asırlık sirke geleneğiyle tanınan Kemal Kükrer, fermantasyon uzmanlığını bu kez dip sos serisine taşıyarak mutfaklara yeni bir lezzet alanı açıyor.

Kemal Kükrer'den yeni lezzet atağı | Gastronomi Turkey by Rafine | Gastronomi Turkey | Gastronomi Haberleri | Gastronomi hakkında her şey

Türkiye’de doğal fermantasyon sirkeleriyle bilinen Kemal Kükrer, ürün portföyünü genişleterek dip sos kategorisine adım attı. Marka, yıllardır sürdürdüğü üretim deneyimini ve lezzet yaklaşımını, sirke ile zenginleştirilmiş yeni sos serisiyle farklı bir kullanım alanına taşıyor.

Kemal Kükrer’in yeni ürün ailesi; günlük yemeklerden atıştırmalıklara kadar geniş bir kullanım yelpazesine hitap edecek şekilde geliştirildi. Ranch sos, BBQ sos, sarımsaklı mayonez, trüflü mayonez ve acılı mayonez gibi tüketicinin aşina olduğu tatlar, markanın geleneksel fermantasyon yöntemiyle ürettiği sirkelerle yeniden yorumlandı. Bu yaklaşım, soslarda asidite, yağ ve baharat dengesini öne çıkararak daha hafif ve dengeli bir lezzet profili sunmayı hedefliyor.

Kemal Kükrer'den yeni lezzet atağı | Gastronomi Turkey by Rafine | Gastronomi Turkey | Gastronomi Haberleri | Gastronomi hakkında her şey

Ajinomoto Türkiye Pazarlama Direktörü Doğukan Saydan, markanın uzun yıllardır sürdürdüğü kalite ve doğallık anlayışını yeni kategoriye taşıdıklarını vurgularken, sirkenin soslara yalnızca lezzet değil, aynı zamanda ferahlatıcı bir denge kazandırdığını belirtiyor. Yeni seriyle birlikte markanın hedefi; salatalardan ana yemeklere, sandviçlerden atıştırmalıklara kadar geniş bir kullanım alanında Kemal Kükrer imzasını görünür kılmak.

Sirke üretimindeki titizliğini sos serisinde de sürdüren marka, geleneksel lezzet mirasını modern tüketim alışkanlıklarıyla buluşturarak pazardaki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor. Kemal Kükrer’in yeni dip sos çeşitleri, raflarda yerini almaya başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.