enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:46 Batı Karadeniz’de Stratejik Dönüşüm: Su Kalkınma ve Turizm Zirvesi Akçakoca’da Yapılacak
18:45 Afrika Gana’da Bir Devrin Sonu: Kobama Köyü İslamı Seçti!
10:09 Washington-Berlin hattında tansiyon yükseliyor: Trump’tan Almanya’ya ABD askerlerini geri çekme tehdidi
09:57 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Viyana’da “Küresel Belirsizlikler Çağında Türkiye’nin Dış Politikası” başlıklı etkinlikte konuştu.
09:04 “Ekonomik Öfke Operasyonu” Tahran hükümetini krize soktu: ABD, İran’a ait kripto varlığa el koydu
00:32 Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’ndan Büyüleyen İzmit Sezon Sonu Sergisi
00:23 AB’nin ‘Made in Europe’ yasası Çin’i kızdırdı: Misilleme gelebilir
00:17 Bakü Türkoloji Kurultayı’nın 100. yıl dönümü İstanbul’da Sempozyumla Gerçekleştirildi
00:07 Macaristan AB fonlarından yararlanmak için çabalarken Magyar von der Leyen ile görüşecek
10:28 İşsizlik rakamları açıklandı
10:14 Piyasalarda Powell’ın “son mesajları” bekleniyor: Fed faiz kararı bugün açıklanacak
22:23 Kocaeli’n Başiskele Belediyesi, 7. Yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nda, hizmetlerini anlattı
09:12 Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar – 28 Nisan 2026
00:54 Hürmüz Daralırken Açılan Koridorlar: Enerji Jeopolitiğinde Türk Dünyası’nın Yükselişi
00:49 Yüzyılın Konut Projesi’nde kura süreci tamamlandı
00:19 Küresel ile birlikte Türkiye’de savunma sanayiinde 30 milyar dolar ile gaza bastı…
00:15 Cengiz Elmas: İşçilikten Hollanda’nın en Büyük Mermer Satıcılarından Birine, Sonra da Enerji Tasarrufu Teknolojisine
00:05 Adalet Bakanı Gürlek, MÜSİAD’ın düzenlediği “Ticaret ve Yatırımda Hukuki Güvence Zirvesi”nde yaptığı konuştu
20:05 Almanya Federal Cumhuriyeti’nin 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a ‘Fahri Doktora’ töreninden notlar…
18:59 Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a Fahri Doktora Unvanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”

DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
1 Şubat 2026
12
A+
A-

* DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Çalışmaları Başkanı Zeynep Aydın Sudan, Suriye’de uzun süredir devam eden çatışma ortamında en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödediğine dikkat çekti.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Mustafa SALMAN - (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

GAZETECİ* Mustafa SALMAN

KOCAELİ, 01 ŞUBAT 2026 – UHA / İnternational Deva Partili Sudan:”Suriye'deki tüm kadınların, çocukların sesi olmaya devam edeceğiz” – KAFKASYA HABERNews Agency’n Güncel Kocaeli Gazetesi’ne dayandırdığı haberinde, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Çalışmaları Başkanı Zeynep Aydın Sudan, Suriye’de yaşanan sürece ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Sudan açıklamasında, Suriye’de uzun süredir devam eden çatışma ortamının en ağır bedelini yine kadınların ve çocukların ödediğine dikkat çekti. Silahların gölgesinde büyüyen çocuklar, yaşam hakkı ve güvenliği ellerinden alınan kadınlar ile temel insani ihtiyaçlara dahi erişemeyen sivillerin, bu savaşın en sessiz ancak en derin mağdurları olduğunu vurguladı.

Çatışmaların mağduru Kadınlar ve Çocuklardır”

DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanlığı olarak sürece insan onuru ve yaşam hakkı temelinde yaklaştıklarını ifade eden Sudan, kadınlar ve çocukların çatışmaların tarafı değil, doğrudan mağduru olduğunun altını çizdi. Bu nedenle insani yardımların; kadınlara, çocuklara ve gerçek ihtiyaç sahiplerine güvenli, şeffaf ve en kısa yoldan ulaştırılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Yardımlar doğrudan yapılması gerekir”

Yardım mekanizmalarının bürokratik engellere, siyasi hesaplara ya da farklı amaçlara alet edilmeden; sahadaki kadınlar ve çocuklarla doğrudan temas edecek şekilde yapılandırılması gerektiğini kaydeden Sudan, ulusal ve uluslararası tüm kurumları insani sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet etti.

Kalıcı barış için kadınların ve çocukların korunması gerekir”

Sudan, savaşın en ağır yükünü taşıyan kadınlar ve çocuklar korunmadan hiçbir coğrafyada kalıcı barıştan söz edilemeyeceğini ifade ederek, DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanlığı olarak Suriye’deki tüm kadınların, çocukların ve dezavantajlı grupların sesi olmaya, insani yardımların doğru adreslere ulaşması için çağrılarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.