enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:43 Türkiye, Solingen faciasında hayatını kaybedenleri andı
11:05 Gitmek mi zor kalmak mı?
10:12 Ekrem İmamoğlu, CHP’yi ne hale getirdi!
10:00 Menderes’i Nasıl Bilirdiniz?
17:07 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, hacı adaylarıyla birlikte Arafat’ta vakfe duası yaptı…
10:30 Türk Dünyası Diplomasi Zirvesi, Marmara Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi
09:30 Kurban Bayramı boyunca yurt genelinde hava nasıl olacak?
00:56 Futbol tarihinde ilk kez 48 takımın mücadele edeceği FIFA 2026 Dünya Kupası’na, 17 gün kaldı
00:50 İl il bayram namazı saatleri
00:35 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 43’üncü yılında andı…
00:08 Trump’tan İran anlaşması için Türkiye dahil 6 ülkeye İbrahim Anlaşmaları’nı imzalama şartı
13:48 Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeden İsrail’e ortak tepki
12:42 Küresel Gazeteciler Konseyi’nin KGK Meclis Seçimleri Tamamlandı
09:22 UHA / İnternational News Agency: Mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Merkezi’nde arbede yaşandı
07:02 “Mutlu Ailenin Formülü, Kendini Değiştirmektir”
00:28 Analiz: Diaspora Seferberliği Konferansı veya Seçim Öncesi Propaganda Faaliyeti
17:25 4. MÜZEFEST Gençlik Festivali’nde Tarih, Sanat ve Gençlik Buluştu
00:55 Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak tutuklandı
00:55 Hollanda’nın Zirvesi’nde Bir Türk Hakem: Serdar Gözübüyük Avrupa’da Tarih Yazıyor
00:40 Trendyol 1. Lig’den Süper Lig’e yükselecek son takım belli oluyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz

Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
13 Ocak 2026
15
A+
A-

* Hükümet ve 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkesin, Hamas’ın silahsızlandırılması ve uluslararası güvenlik gücünün konuşlandırilması gibi unsurları, ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık ettiği Barış Kurulu tarafından denetlenecek.

*İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 13 OCAK 2026 –  Filistinli Gazeteci Huda Fadil NAİM’in EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, Hamas, Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD arabuluculuğunda hazırlanan plana göre Filistinli teknokratlardan oluşacak bir liderlik komitesinin bölgenin kontrolünü devralmasının ardından Gazze’deki mevcut yönetimini feshedeceğini duyurdu.

Gazze’deki grup, aynı zamanda Filistinlilerin uluslararası alanda tanınan temsilcisi olan rakip Filistin Yönetimi, komitede yer alacak teknokratların isimlerini açıklamadı. Bu kişilerin İsrail ve ABD tarafından onaylanıp onaylanmayacağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

Hükümet ve 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkese dair diğer unsurlar—Hamas’ın silahsızlandırılması ve uluslararası bir güvenlik gücünün konuşlandırılması gibi konular—ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık ettiği uluslararası “Barış Kurulu” tarafından denetlenecek. Kurul üyelerinin kimler olacağı ise henüz açıklanmadı.

Hamas sözcüsü Hazem Kassem, Pazar günü Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, teknokrat komitenin kurulma sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu. Trump ise “Barış Kurulu”nun komiteyi denetleyeceğini ve Hamas’ın silahsızlandırılması, uluslararası güvenlik gücünün konuşlandırılması, İsrail askerlerinin daha fazla geri çekilmesi ve Gazze’nin yeniden imarı konularıyla ilgileneceğini belirtti.

ABD, bu konularda kaydedilen ilerlemenin sınırlı olduğunu bildirirken, kurul üyelerinin bu hafta açıklanması bekleniyor.

Yerlerinden edilen Filistinliler için kurulan çadır kampı, 10 Ocak 2026.

Yerlerinden edilen Filistinliler için kurulan çadır kampı, 10 Ocak 2026. AP

Bu arada, ateşkes sonrası Gazze’de ölü sayısı artmaya devam ederken, hastane yetkililerine göre İsrail ateşi üç Filistinlinin ölümüne neden oldu.

teşkes, çatışmaların durması ve İsrail’in elinde tutulan binlerce Filistinli karşılığında Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılmasıyla başladı. Gazze’de kalan son rehinenin kalıntılarını kurtarma çalışmaları ise devam ediyor ve anlaşma henüz ilk aşamada bulunuyor.

İsminin gizli kalmasını isteyen bir Mısırlı yetkili, Hamas’ın ikinci aşamaya geçilmesi için Mısırlı, Katarlı ve Türk yetkililerle görüşmek üzere bir heyet gönderdiğini açıkladı.

Yetkili, Hamas’ın komitenin nihai yapısını belirlemek üzere bu hafta diğer Filistinli gruplarla bir araya geleceğini ve heyete üst düzey müzakereci Halil El Hayya’nın başkanlık edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.