enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:21 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:06 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

GastroAntalya, Miksoloji Yarışması’yla kapılarını açacak

GastroAntalya, Miksoloji Yarışması’yla kapılarını açacak
28 Ekim 2025
12
A+
A-

*Antalya, bu yıl da gastronomi dünyasının en heyecan verici etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli Organizasyonuna yeni bir soluk!

Gazeteci* Mustafa SALMAN

ANTALYA, 29 EKİM 2025 – Antalya, bu yıl da gastronomi dünyasının en heyecan verici etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

GastroAntalya, miksoloji yarışmasıyla 16 Kasım Pazar günü başlayacak.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel bartenderlar, özgün kokteyl reçeteleriyle jüri karşısına çıkacak ve “en iyi karışımı” yaratmak için kıyasıya rekabet edecek.

GastroAntalya’nın uluslararası gastronomi buluşması kapsamında düzenlenen miksoloji yarışması, sektördeki yenilikçi yaklaşımları desteklemeyi, yerli ürünlerin yaratıcılıkla harmanlandığı özgün içeceklerin tanıtımına katkı sağlayacak.

Katılımcılar, sürdürülebilirlik, sunum estetiği ve tat dengesi kriterlerine göre değerlendirilecek. “Doğadan Bardağa: Sürdürülebilir Lezzetler” temasıyla yarışmacılar, yerel ve mevsimsel ürünleri merkeze alarak doğayla uyumlu kokteyller hazırlayacak.

Yarışma sonunda dereceye giren miksolojistler, ulusal ve uluslararası platformlarda temsil hakkı kazanırken, kazanan reçeteler GastroAntalya özel yayınında yer alacak.

Resim önizlemesi

 

“EN YARATICI SUNUMLARLA KIYASIYA MÜCADELE VERİLECEK”
GastroAntalya Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdeniz Şefler Kulübü Başkanı Bilal Yüregir, “Türkiye’nin dört bir tarafından bartenderlar en yaratıcı sunumlarıyla kıyasıya mücadele verecek. 18 yaş üstü olan ve aktif olarak çalışan herkesin katılabileceği yarışmada jürinin kriterlerine uymayan sunumlar diskalifiye edilecek. İlk üçte yer alanlar ise Moldova’da eğitime gönderilecek. Aynı zamanda da uluslararası alanda ağ kurma fırsatı tanınacak” diye konuştu.

Resim önizlemesi

“AMACIMIZ TÜRK MİKSOLOJİSİNDE YENİ BİR SAYFA AÇMAK”
GastroAntalya Miksoloji Bölüm Başkanı Mehmet Ciğer, kendisi için bu projenin bir yarışma değil, gastronomiyle miksolojiyi, kültürle yaratıcılığı aynı potada buluşturan bir vizyonun başlangıcı olduğunu vurgulayarak, “Amacımız bartenderların yaratıcılığını teşvik etmek ve Türk miksolojisinde yeni bir sayfa açmak. Yarışmada ilk üçe giren bartenderlar, Moldova’da özel bir eğitim alma fırsatı yakalayacak. Bu deneyim, onların hem teknik bilgi hem de uluslararası vizyon kazanmalarını sağlayacak. Dönüşlerinde edindikleri bilgileri Türkiye’deki meslektaşlarına aktararak sektörde bir domino etkisi yaratacaklarına inanıyorum. Bu yarışmayı tasarlarken en büyük hedefim, sadece bugüne değil, gelecek nesillere bırakılacak kalıcı bir anı yaratmaktı. Her yıl gelişen, değer katan ve ilham veren bir geleneğe dönüşmesi en büyük dileğim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.