enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Gazze’de varılan ateşkes anlaşmasındaki rolü nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Gazze’de varılan ateşkes anlaşmasındaki rolü nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti.
14 Ekim 2025
10
A+
A-

* NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Gazze’de varılan ateşkes anlaşmasındaki rolü nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

BELÇİKA (Brüksel), 14 EKİM 2025 – NATO Genel Sekreteri Rutte, Slovenya’da düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi (PA) toplantısında, TBMM NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsrail’in bölgedeki ve Gazze’deki saldırılarının NATO’nun genel güvenlik ortamını nasıl etkilediği sorusunu yanıtladı.

NATO Genel Sekreteri Rutte'den Rusya açıklaması:... | Rudaw.net

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte

Sözlerinin başında Gazze’de varılan ateşkese katkısından dolayı Çavuşoğlu nezdinde Türkiye’ye teşekkür eden Rutte, “Ayrıca, ABD, Mısır ve Katar’a da yürürlüğe giren ateşkes nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.

Rutte ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin, ABD, Mısır ve Katar’la Gazze konusunda çok yoğun şekilde çalıştığını bildiğini belirterek “Dolayısıyla şu anda bu gelişmenin (ateşkes) yaşanıyor olması çok büyük bir adımdır ve umuyorum ki bu, Avrupa’da ve ABD ile birlikte, Ukrayna’ya yönelik bu korkunç saldırı savaşını sona erdirmek için her şeyi yapmamız konusunda da bize ilham verir.” temennisinde bulundu.

Orta Doğu’daki olayları çok yakından takip ettiklerini dile getiren Rutte, “Sorunuza özel olarak yanıt vermem gerekirse, bildiğiniz gibi bu konuda biraz temkinli olmam gerekiyor çünkü NATO içinde Orta Doğu’daki duruma, özellikle de İsrail ve Gazze konusuna dair farklı görüşler bulunuyor.” diye konuştu.

Rutte, NATO’nun Avrupa-Atlantik bölgesinde çalıştığına ve İsrail konusunun “ittifak topraklarının biraz dışında kaldığına” değinerek, “Bu, Irak’taki misyonumuzla ilgili bir konu. Bu arada, Türkiye de burada büyük bir rol oynuyor. Iraklıların kendi güvenlik ve savunma güçlerini geliştirmelerine hala yardımcı oluyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye savunma sanayii

Rutte, Avrupa Birliği’nin (AB) savunma alanındaki projelerinin AB üyesi olmayan müttefikler için de “şeffaf ve açık” olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin savunma sanayi altyapısının parçası olan 3 bin şirketi olduğunu belirten Rutte, “Şu anda Teksas’ta bulunan bir mühimmat fabrikası, Türkiye’den gelen tedarik zinciri olmadan ihtiyaç duyduğu üretimi gerçekleştiremezdi. Yani transatlantik olarak her şey birbirine bağlanıyor.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.