enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İlmi Etüdler Derneği geleneğini sürdürerek, 2024 – 2025 Akademik Yılına Açılış Konferansıyla Başladı

İlmi Etüdler Derneği geleneğini sürdürerek, 2024 – 2025 Akademik Yılına Açılış Konferansıyla Başladı
18 Kasım 2024
21
A+
A-

İlmi Etüdler Derneği geleneğini sürdürerek bu yıl da dikkat çeken Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şener Aktürk’ün “Soykırım, Nüfus Mühendisliği ve Batı Avrupa Merkezli Dünya Düzeninin Gelişimi” başlıklı konuşması ile gerçekleşti.

İLEM 2024-2025 açılış Konferansı büyük bir katılımla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferans akademik çevrelerden, basından, farklı sivil toplum kuruluşlarından, öğrencilerden ve ilgililerden oluşan geniş bir kitleye ev sahipliği yaptı.

Konferansın açılış konuşmaları İLEM Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Kömürcüoğlu ile başladı. Kömürcüoğlu konuşmasında yeni dönemde İLEM Eğitim Programı’na kabul almış öğrencilere tebriklerini iletti.

Açılış ve selamlama konuşmaları İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri’nin konuşmasıyla devam etti. Eğri, İLEM’in çalışmalarındaki batı merkezli dünya eleştirisinin öneminden bahsettikten sonra Prof. Dr. Şener Aktürk’ün bu husustaki araştırmalarının kıymetine değindi. Taha Eğri’nin ardından İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Erdoğmuş konuşmalarını gerçekleştirdi. Erdoğmuş sivil toplumun öneminin bu tarz ilmi faaliyetlerde daha fazla öne çıktığından bahsetti.

Prof. Dr. Açılış ve selamla konuşmalarının ardından yeni Akademik yılın ilk dersi olma niteliğini taşıyan açılış konferansı, Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şener Aktürk’ün “Soykırım, Nüfus Mühendisliği ve Batı Avrupa Merkezli Dünya Düzeninin Gelişimi” başlıklı konuşması ile gerçekleşti.

Prof. Dr. Şener Aktürk, konuşmasının ana eksenini  “Not So Innocent: Clerics, Monarchs and the Ethnoreligious Cleansing of Western Europe” makalesinden oluştururken ‘Batı’da Müslümanların, Yahudilerin ve diğer dini azınlıkların sistematik bir şekilde hedef alınmasının temeli nedir?’, ‘Hristiyanlıkla özdeşleştirilen bir Batı Avrupa kimliği ne zaman ortaya çıkmıştır?’, ‘Batı Avrupa merkezli dünya düzeni, nüfus mühendisliği ve soykırımın bir öncesi var mıdır?’ sorularını gündeme aldı.

Ayrıca Prof. Dr. Aktürk, Batı Avrupa’nın mevcut tek dinli (yalnızca Hristiyan), tek mezhepli (yalnızca Katolik), tek milletli (Batı Avrupalı) yapısına dikkat çekerek, buna benzer bir durumun dünyanın çeşitli bölgelerinde olmamasına değindi. Örneğin Afrika, Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerinde bu denli homojen bir yapının olmayıp, farklı gruplar olduğundan ancak Batı Avrupa’nın tamamında Katolik Hristiyan kökenli olmayan hiçbir cemaatin varlık göstermemesine vurgu yaptı.

Batı Avrupa’da gerçekleşen bu etnik dini ve kültürel temizlikten bahseden Prof. Dr. Aktürk, Batı Avrupa’daki Müslümanlara karşı Haçlı Seferleri vasıtasıyla girişilen nüfus mühendisliğinden bahsederken İbn Havkal’dan referansla İtalya’nın güneyindeki tarihi şehir Palermo’da geçmişte 300 küsur caminin olduğunu buna karşın günümüzde bu sayının sistematik yıkımla sıfıra indirildiğini söyledi.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Aktürk Müslümalara karşı girişilen soykırımın nedenlerini 3 ana başlık altında topladı. İlk neden Müslümanlarla temas halinde bulunan Hristiyanların Müslümanlaşmasından korkmaları. İkinci neden Roma Katolik Kilisesi’nin jeopolitik çıkarları doğrultusunda kendisine rakip bir siyasi güç unsurunun oluşmasını sağlayacak nüfusu ortadan kaldırma isteği. Üçüncü neden ise Gregoryen Reformu’yla Roma Katolik Kilisesi’nin otoritesini güçlendirmesi.

Prof. Dr. Aktürk konuşmasının sonunda ise katılımcılardan gelen sorulara cevap vererek sunumunu tamamladı.

Geniş çaplı bir katılımla gerçekleşen İLEM 2024-2025 Açılış Konferansı İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri’nin Şener Aktürk’e İslam Düşünce Atlası hediye etmesiyle sona erdi.

İLEM İhtisas Çalışmaları, 4-6 Aralık 2024 tarihinde 13’üncüsü gerçekleştirilecek Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi ve İLEM’in diğer çalışmalarına dair bilgi alma imkanı sahip olacak. Ayrıca Eğitim ve İhtisas Programına kabul alan öğrenciler ilk kez bir araya gelecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.