enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Merkez Bankası enflasyon hedeflerini tutturamadı”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Merkez Bankası enflasyon hedeflerini tutturamadı”
13 Kasım 2024
17
A+
A-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yeni asgari ücrete ilişkin “Asgari ücret, en az 35 bin lira olmalı ve yılda 2 kez güncellenerek artırılmalıdır.” dedi.

DEM Partili Tuncer Bakırhan hakkında inceleme başlatıldı - Ekonomim

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, partisinin Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comTBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, geçen hafta bazı belediyelere görevlendirmeler yapıldığını anımsattı.

“Kayyum atanan kentlerimize gittik. Garip tablolarla karşılaştık. Biraz daha abartılmış tablolarla karşılaştık. Belediyelerin önüne bariyerler konmuştu. Bu gaspa karşı da halklarımız sokaktaydı” ifadesini kullanan Bakırhan, “DEM Parti’nin belediye başkanı adaylarının Kandil’de belirlendiği” yönündeki eleştiriler hakkında ise yerel seçim öncesi aday belirlemeye yönelik ön seçimlere dair bir video izletti.

Tuncer Bakırhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Burası Kandil miydi arkadaşlar? Hep beraber neyi izledik? İnsan biraz sıkılır. Yalanın da bir ölçüsü var. Dünyanın hiçbir yerinde denenmemiş, 100 bin delegeyle, 3 bin aday adayının yarıştığı, her yerde basına, kamuoyuna açık ön seçimlerle belediye eş başkanlarını belirledik. Belediye meclisini ve il genel meclisini de bu sandıklarla belirledik. Tam demokrasi şöleniydi. Ne diyorlar, ‘Kandil belirlemiş’. Bunu artık vatandaşın vicdanına bırakıyorum. Bizim adaylarımızı halkımız belirledi. Halkın onayından geçti. Bizim adaylarımızı kişiler belirlemedi. Böyle yapmaya devam edeceğiz.”

– “1 Ekim’den itibaren toplumda bir umut oluştu”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine yapılan görevlendirmelere yönelik yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunduklarını belirterek, “İdare mahkemesi bir karar verecek. İdare mahkemesinin, tarihi ve siyasi büyük bir sorumluluk altında olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu antidemokratik, bu halk iradesine düşman anlayışın bir daha kayyum atamaması için yapmış olduğumuz bu başvuruyu, hakkaniyete uygun, demokratik, siyasi erkten etkilenmeden bir sonuca ulaştırın.” ifadesini kullandı.

Ekonomi yönetimini eleştiren Bakırhan, Merkez Bankasının, “asgari ücret görüşmeleri öncesinde enflasyonun düşeceği yönünde açıklamalar yaptığını” söyledi. Merkez Bankasının enflasyon hedeflerini tutturamadığını anlatan Bakırhan, “Sizin tahminlerinize güvenerek geleceğimizi heba etmeyeceğiz. Asgari ücret konusunda partimizin tutumu nettir. Asgari ücret, en az 35 bin lira olmalı ve yılda 2 kez güncellenerek artırılmalıdır.” diye konuştu.

ABD başkanlık seçimlerini değerlendiren Bakırhan, “Umarım yeni seçilen ABD yönetimi; Orta Doğu’daki, Filistin’deki, Suriye’deki çatışmaların diyalogla ve müzakereyle çözülmesi yönünde irade ortaya koyar. Bunu temenni ediyoruz. Çözüm, şiddeti yaymak değildir.” görüşünü paylaştı.

Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “el uzatmasıyla” 1 Ekim’den itibaren toplumda bir umut oluştuğunu vurgulayarak, “Bahçeli, ‘Kayyumlar için yargı kararını bekleyin’ dedi. Erdoğan ise kayyum savcılarını tehdit etti. Bahçeli konuşuyor, Erdoğan önüne set çekiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde bu ikili arasındaki tartışma nereye gidecek.” sözlerini sarf etti. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.