enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lübnanlılar ilan edilmemiş bir ‘ateşkesten’ yararlanarak güneyi ziyaret etti

Lübnanlılar ilan edilmemiş bir ‘ateşkesten’ yararlanarak güneyi ziyaret etti
18 Haziran 2024
18
A+
A-

Güney Lübnan’daki saha kaynaklarının Şarku’l Avsat’a verdiği bilgiye göre, sınır kasabalarında yaşayan çok sayıda kişi Kurban Bayramı sabahı mezarlıkları ve geride kalan sakinlerini ziyaret etmek için kasabalarına akın etti. Halk, cumartesiyi pazara bağlayan gece ve pazar günü öğleden sonra bölgedeki bombardımanın azalmasıyla kendini gösteren ‘ilan edilmemiş ateşkesten’ faydalandı.

Şarku’l Avsat’ın güneydeki bazı köylere, özellikle de İsrail sınırındaki Ayta eş-Şaab kasabasına yapılan bir saha turu, sakinlerinden tamamen boşaltılmış olan kasabada büyük bir yıkım olduğunu ortaya koydu.

Kaynaklar, sınır köyleri sakinlerinin Lübnan ordusu ve sivil savunma ile koordinasyon halinde olduğunu, ordunun da Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Komutanlığı’na geçen yıl Ramazan Bayramı sabahında olduğu gibi bu bayram sabahı da namaz kılmak ve evlerine bakmak üzere köylerini ziyaret etmek istediklerini bildirdi. Kaynaklar koordinasyonun Hizbullah’ı da kapsadığını belirtti.

‘Ordu ve sivil savunma araçlarının dün sabah 8’de sınır köylerine giden konvoya eşlik etmek üzere Sur’un güneyindeki el-Kuleyle kasabası sahilinde halkı beklediğini’ ifade eden kaynaklar, ‘bazı sakinlerin ziyaret için acele ettiğini ve konvoydan önce kasabalarına giderek incelemelerde bulunduğunu ve mezarlıkları ziyaret ettiğini’ bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.