enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:12 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:01 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:53
00:23 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Güneş tutulması hangi ülkelerde görülebilecek, Türkiye’den nasıl izlenecek?

Güneş tutulması hangi ülkelerde görülebilecek, Türkiye’den nasıl izlenecek?
8 Nisan 2024
26
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

8 Nisan’da meydana gelecek tam Güneş tutulması olmasa da senenin ikinci ve son Güneş tutulması Türkiye’den de çıplak gözle (ya da koruma gözlükleri ile) takip edilebilecek.

UHA / İnternational News Agency

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

Bu yıl meydana gelecek iki Güneş tutulmasından ilki 8 Nisan’da Euronews png | PNGWingMeksika, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada’dan görülebilecek.

Ay’ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşan Güneş tutulmalarının yanı sıra 2024’te gökyüzünde 2 Ay tutulması, 4 süper Ay, 12 dolunay ve 10’dan fazla gök taşı yağmuru görülecek, yıl boyunca bazı gezegenler teleskop olmaksızın izlenebilecek.

8 Nisan’daki tam Güneş tutulması olmasa da senenin ikinci ve son Güneş tutulması Türkiye’den de çıplak gözle (ya da koruma gözlükleri ile) takip edilebilecek.

Avrupa’da ise bu kez tam bir tutulma ya da 2026’ya kadar benzer bir başka tutulma görülemeyecek. Ancak İrlanda ve Birleşik Krallık’ta yaşayanlar için hava açık kalırsa pazartesi akşamı kısmi tutulma izlenebilecek.

Tutulma, ne kadar batıya gidilirse o kadar uzun süre görülebilecek ve İrlanda’nın batı kıyısının en uzun manzaraya sahip olması bekleniyor.

This graphic shows the percentage of the Sun which will be obscured by the Moon during the April 2024 solar eclipse.This graphic shows the percentage of the Sun which will be obscured by the Moon during the April 2024 solar eclipse.Robin Scagell/Galaxy/Royal Astronomical Society

NASA farklı tutulma şehirlerinden canlı yayın yapacak

Tutulmanın gerçekleşeceği güzergahta bulunmayanlar ya da bulutların görüşü engellemesi durumunda ise tam Güneş tutulmasını yine de internetten izleyebilirsiniz.

NASA, saat 20:00 TSİ’den başlayarak, çeşitli şehirlerden çevrimiçi  canlı olarak ve NASA TV’de birkaç saatlik canlı yayın sunacak.

Tutulma sırasında küçük roketler Virginia’daki Wallops Adası’ndan bilim araçlarıyla birlikte atmosferin iyonosfer olarak bilinen uzayın kenarına yakın elektrik yüklü kısmına fırlatılacak.

Exploratorium müzesi, Junction, Texas ve Torreon, Meksika’dan güneşin canlı teleskop görüntülerine yer verecek.

Maine Üniversitesi’nden araştırmacılar ve öğrenciler stratosferden canlı yayınlanacak bir deney için yüksek irtifa balonları fırlatacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.