enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:20 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bini Yakın Rekor Başvuru
00:14 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Ocakları’ndan hekime şiddete tepki!

Türk Ocakları’ndan hekime şiddete tepki!
9 Şubat 2024
45
A+
A-

* Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi dahili yoğun bakımda görevli doktorun yumruklu saldırıya uğraması olayına tepki gösterdi.

* Başkan Yakup Öz, “Bu şiddet sarmalının her geçen gün daha vahim boyutlara ulaşmasından ve daha da kötüsü meşru görülmesinden endişe ve derin bir üzüntü duymaktayız” dedi…

UHA / İnternational News Agency

Türk Ocakları'nın 109. kuruluş yıl dönümü - Güncel - Edirne'nin Sesi

Edirne’den Gazeteci Olgay GÜLER’in haberine göre, Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi dahili yoğun bakımda görevli doktorun yumruklu saldırıya uğraması olayına tepki gösterip, “Bu şiddet sarmalının her geçen gün daha vahim boyutlara ulaşmasından ve daha da kötüsü meşru görülmesinden endişe ve derin bir üzüntü duymaktayız” dedi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki gün, V.K.’nin annesinin vefat haberini veren dahili yoğun bakımda görevli asistan kadın doktor B.B.Ö.’ye yumruklu saldırıda bulunmasına ilişkin tepkiler büyüyor. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, her geçen gün daha da vahim sonuçlara ulaşan şiddet olaylarından endişe ve derin üzüntü duyduklarını belirtti.

‘ŞİDDETİN OLMADIĞI GÜN MUMLA ARANIR OLDU’
Her defasında tepki koyulan ve ‘bu son olsun’ denilen benzeri saldırıların ne yazık ki devam ettiğini ifade eden Öz, “Oldukça yoğun ve uzun bir eğitim sürecinin ardından milletimize hizmet adına iş baş yapan, insanların sağlığını her koşulda korumayı görev addeden hekimlerimizin fiziksel ve sözlü şiddete maruz kalmadığı gün mumla aranır olmuştur. Osmanlı’ya yıllarca başkentlik yapmış, laik, Atatürkçü, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, bayrağına, diline, dinine sahip çıkan ve entelektüel seviyesi yüksek olan insanların bir arada yaşadığı bu güzel ilimizde; dün Trakya Üniversitesi tıp fakültesi de kadın doktora hasta yakını tarafından şiddet uygulanıp yüzüne yumruk atılmıştır. Bayan doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Türk Ocakları Edirne Şubesi olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

‘ENDİŞE VE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ’
Sağlıkta şiddetin, şiddete yakın insanların caydırılamaması, yaptırım görmemesinden kaynaklı bir sorun olduğunu kaydeden Öz, “Ülkemizde diğer alanlarda çalışanlara nispeten sağlık çalışanları ve eğitim çalışanları şiddete daha fazla maruz kalmaktadır. Şiddet olaylarının sıklık ve derecesinin giderek artıyor olması, bu meseleyi ülkemizin çok önemli sorunlarından biri haline getirmiştir. Sağlıkta şiddet olayları sadece şiddetin mağdur olanları fiziksel ve psikolojik travmaya uğratmanın ve belli bir süre için sağlık hizmetleri vermekten alıkoymanın ötesinde tüm hekim ve sağlık çalışanlarının iş motivasyonunu ciddi şekilde etkilemekte ve ülkemizde verilen sağlık hizmetlerini orta ve uzun vadede ciddi şekilde etkileyecek sonuçlara neden olmaktadır. Bu şiddet sarmalının her geçen gün daha vahim boyutlara ulaşmasından ve daha da kötüsü meşru görülmesinden endişe ve derin bir üzüntü duymaktayız” diye konuştu.

Yetkililere, koruyucu önlemler alınması yönünde çağrıda bulunan Öz, “Bu bağlamda yetkililer sağlık ve eğitim çalışanlarını koruyan önlemleri almalıdır. Sağlık ve eğitim çalışanları kendi can güvenliğinden gerek sözlü gerek fiziksel şiddete maruz kalmayacağından emin olmalıdır. Bu hassas konuda görevli ve sorumlu olanlar görevlerini eksiksiz yerine getirmelidirler. Sadece bir yasanın olması yetmez. Yasa uygulayıcılarının tüm gerekliliklerini yerine getirmesi gerekir. Toplumsal bilinçlendirme eğitimle mümkün olur. Sosyolog, psikolog ve davranış bilimciler bir araya gelip konuyu masaya yatırmalı ve toplumun her kesiminin şiddet konusunda bilgilendirilmesi için eğitim, reklam ve kampanyalar düzenlenmelidir. Şiddete maruz kalan doktorumuzun şahsında kendisine ve tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Olgay GÜLER - Gazeteci/Muhabir - Hudut Gazetesi | LinkedIn

Gazeteci* Olgay GÜLER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.