enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
00:23 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
00:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
00:14 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait 5 milyon değerinde kıymetli eşya ele geçirildi
00:10 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
00:03
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
12:07 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
10:45 Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, İstanbul’da 4. Tarım Ekosistem Buluşması’na katıldı
09:52 Kabine bugün toplanacak
06:54 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
00:45 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
00:33 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
00:26 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
00:21 Manchester City – Al Hilal maçı TRT Spor’da
00:13 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası TRT ekranlarında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türksat acil durumlar için 3 bin 272 uydu anteni kurdu

Türksat acil durumlar için 3 bin 272 uydu anteni kurdu
23 Ocak 2024
25
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, acil durum dönemlerinde koordinasyonu üstlenen ekiplerin iletişim altyapısının Türksat uydularına emanet edildiğini bildirerek, “Türksat tarafından bu amaçla kurulan uydu anteni sayısı 3 bin 272’e ulaştı” ifadesini kullandı.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada, acil durum dönemlerinde koordinasyonu üstlenen acil durum müdahale ekiplerinin iletişim altyapısının, Türksat uydularına emanet edildiğini söyledi.

AFAD, Türk Kızılayı, Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumların iletişimi doğrudan Türksat uydularına bağlandı.

Türksat acil durumlar için 3 bin 272 uydu anteni kurdu

Uraloğlu, “Afet durumlarında kritik öneme sahip AFAD başta olmak üzere; Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Kızılayı ve Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumların iletişimi doğrudan Türksat uydularına bağlandı. Acil durumlarda iletişimde kesinti yaşanmasını önlemek için Sahil Güvenlik Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü,TRT gibi kurumlara da küçük çaplı uydu terminali (VSAT) anteni kurulumu yapıldı. Türksat tarafından kurulan uydu anteni sayısı, 3 bin 272’ye ulaştı” ifadelerine yer verdi.

Türksat acil durumlar için 3 bin 272 uydu anteni kurdu

Afad araçlarına uydu terminali kuruldu

Uraloğlu, ilgili kurumlarla Türksat arasında yapılan mutabakat ile acil durum müdahale ekipleri, araçları ve kurumları VSAT antenleri ile donatıldığı bilgisini vererek şöyle devam etti:

Türksat 5B başta olmak üzere, tüm Türksat uydularına bağlanan terminaller ile afet durumlarında iletişimin kesilmesinin önüne geçilmiş oldu. 100 Mbit’e kadar internet de VSAT antenleri ile kurumlara sağlanan imkânlar arasına girdi. AFAD afet yönetim merkezleri ve araçlarına VSAT anteni kurulumu yapıldı. Türk Kızılayı yardım araçlarının büyük bölümü de antenlerine kavuştu. Güvenlik görevlerinin yanı sıra acil durumlarda en fazla destek alınan Jandarma Genel Komutanlığı’mıza da uydu terminallerinin kurulumu gerçekleştik.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.