enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
08:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
08:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
08:18 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:54 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum…
07:40 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
07:17 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
06:51 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
06:04 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
05:40 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
05:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
05:11 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
04:06 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
00:39 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
00:16 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
00:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
21:53 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’ye giden Türk göçmenler üç katına çıktı

İngiltere’ye giden Türk göçmenler üç katına çıktı
10 Ocak 2024
35
A+
A-

Britanya’ya giriş yapan yurttaş sayısında Türkiye’yi, Afganistan ve İran’ın ardından üçüncü sıraya yükseltti.

UHA /Europe İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in ‘Independent’ kaynaklı haberine göre,  Manş Denizi’nden Home – The Independentküçük botlarla Britanya’ya geçen Türk göçmenlerin sayısı üç katına çıktı.

Resmi verilere göre, 2022’de 1127 olan Birleşik Krallık’a Manş Denizi üzerinden botla giren Türkiye vatandaşı sayısı geçen yıl 3 bin 60’a yükseldi.

Bu rakam, küçük botlarla Britanya’ya giriş yapan yurttaş sayısında Türkiye’yi, Afganistan ve İran’ın ardından üçüncü sıraya yükseltti.

Manş Denizi’nden geçen Türkiye vatandaşı göçmenlerin sayısında artış gözlense de, geçen yıl toplam geçişlerin sayısı yüzde 36 oranında azaldı.

2022’de 45 bin 774 olan kaçak geçiş yapan göçmen sayısı 2023’te 29 bin 437’ye düştü.

Telegraph’ta yer alan konuyla ilgili haberde, Britanya ve Türkiye’nin ağustosta insan kaçakçılarına yönelik işbirliği için yeni bir anlaşma imzaladığı hatırlatıldı.

Haberde, Londra yönetiminin Ankara’yla geri dönüş anlaşması için görüştüğü ve Türkiye vatandaşı göçmenleri hızlı bir şekilde sınır dışı etmek istediği belirtildi.

Gazeteye konuşan bir hükümet kaynağı şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir ülkeden az sayıda kişi küçük botlarla gelip Birleşik Krallık’ta kalmanın mümkün olduğunu gösterdiğinde problem başlıyor. Sonrasında daha fazla kişi geliyor. Türkiye’den gelenlerin ilticalarının kabul edilme oranı çok düşük. Bu nedenle geri dönüş anlaşması için işbirliği yapıyoruz. Kaçak geçiş rakamları çok yüksek olduğu için iade anlaşmasıyla Türklerin gelmesini engellememiz gerekiyor. O zamana kadar gelmeye devam edecekler.”

Türkiye’den kaçak yollarla gelen kişilerin çoğunlukla ekonomik göçmenler olduğunu belirten hükümet kaynağı, “Düşük bir ihtimal de olsa, eğer muhalifseniz, hava yoluyla gelirsiniz. Fransa’dan küçük bir bota binmezsiniz. Botlarla gelenlerin tamamı ekonomik göçmenler veya suça meyilli kişiler” diye konuştu.

Gazeteye konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanlığı sözcüsüyse şunları söyledi:

“Türkiye’yle ortak problemimiz olan yasadışı göçle mücadele konusunda yakın bir işbirliğimiz var. İşbirliğimiz Türk ve Britanyalı güvenlik güçlerinin organize göç suçlarına karşı ortak operasyonlarını da içeriyor.”

Öte yandan haberde, Britanya’ya yanaşan küçük botların önemli bir kısmının Türkiye’deki atölyelerde üretildiği bilgisi de paylaşıldı.

Ulusal Suç Ajansı’na (NCA) göre, Türkiye’de üretilen ve motorları Çin’den gelen botlar önce Almanya’da depolanıyor, sonrasındaysa talebe göre Fransa sahillerine sevk ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.