enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turizmde hangi sorunlar yaşanıyor, 2024’ten ne bekleniyor?

Turizmde hangi sorunlar yaşanıyor, 2024’ten ne bekleniyor?
27 Kasım 2023
54
A+
A-

Resort Kongresinde turizm profesyonellerinin katılımıyla yapılan anket çalışması, sektörün yaşadığı sorunlara ışık tuttu, beklentileri ortaya çıkardı.

UHA / İnternational News Agency

TÜHA Haber’in ‘GüncelTurizm.com’a dayandırdığı habere göre, Bu yıl 13. kez Antalya‘da düzenlenen Resort Turizm Kongresinde yüzlerce turizmcinin katılımıyla yapılan anket, sektörün içinde bulunduğu duruma ve 2024 beklentilerine ilişkin önemli verilerin ortaya çıkmasını sağladı.

Katılımcıların yüzde 28’i 2023 yılında turizm hareketlerinin 2022’nin yüzde 10 üzerinde seyrettiğini söylerken, yüzde 37’si 2024’te turizm hareketlerinin yüzde 5-10 banında artacağını tahmin etti.

Ayrıca katılımcılar 2023’te en fazla sıkıntı yaşanan konunun yüzde 62 ile yükselen maliyetler olduğunu belirtti.

2024 yılı turizm sektörü için en büyük iki riskin enflasyon ve kalifiye personel sıkıntısı olduğunu kaydeden turizm profesyonelleri Avrupa pazarının yüzde 10-15 bandında büyüyeceğini tahmin ediyor.

BDT pazarlarının 2024’te aynı seviyede kalacağı belirtilirken kazanırken iç pazarda ise kontenjanların büyük oranda aynı kalacağı ve yüzde 10-15 seviyesinde artacağı görüşleri ağırlık kazandı.

Ankete katılanların yüzde 46’sı ise kredi kullanamadığını bildirdi.

Türkiye’de turizmin öncelikli ihtiyacının kişi başı turizm gelirinin artırılması olduğunu belirten turizmciler, erken rezervasyon oranlarının artacağını öngörüyor.

Ayrıca katılımların yüzde 42’si ‘online booking’ sistemi ile satışların yüzde 5 ile 10 arasında artacağı tahmininde bulundu.

Katılımcıların yüzde 45’i tek yetkililiğin kalkması gerektiği görüşünü bildirirken, yüzde 48’i Kültür ve Turizm Bakanlığının 12 ay turizm hareketlerinin sürdürülmesine katkı sağlayacak turizm çeşitlerine destek sağlaması gerektiğini belirtti.

İşte turizm profesyonellerinin katılımıyla yapılan anketin tamamı:

















Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.