enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yumaklı, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Ankara Grubu Büyükelçileri ve Maslahatgüzarlarını kabul etti

Bakan Yumaklı, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Ankara Grubu Büyükelçileri ve Maslahatgüzarlarını kabul etti
9 Ağustos 2023
9
A+
A-

* Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Ankara Grubu Büyükelçileri ve Maslahatgüzarları ile Bakanlık’ta bir araya geldi.

* Yumaklı, görüşmede Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde gösterdikleri dayanışma ve yardımlar için ASEAN Ankara Grubu ülkelerine teşekkür etti.

UHA / İnternational News Agency

Asya’nın dünyada önemli bir bölge haline geldiğini dile getiren Yumaklı, “Asya bölgesiyle ilişkilerimizin ekonomiden, bilim ve teknolojiye, gıda ve tarımdan turizme, eğitimden kültür ve sanata kadar her alanda geliştirilmesini bir dış politika önceliği olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, ASEAN’ın 50. yıl dönümünde Türkiye’nin Sektörel Diyalog Ortaklığı statüsü elde etmesinin anlamlı olduğunu vurgulayarak “ASEAN ülkeleri için üç kıtaya ulaşımın anahtarı olan Türkiye, halklarımızın refahını ve mutluluğunu etkileyen her konuda ASEAN’ın doğal ortağıdır. Ülkemizin müstesna konumu, ASEAN ülkelerindeki tarımsal ürünlerin Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya ulaştırılması konusunda çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Türkiye, tarım alanındaki yüksek üretim kapasitesi ve bilgi birikimiyle de ASEAN’a önemli katma değer sağlayabilecek özelliklere sahiptir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin Sektörel Diyalog Ortaklığı kapsamında hazırladıkları “Türkiye ile ASEAN Ülkeleri Arasında Tarım Sektöründe İklim Değişikliğine Uyum Konusunda İşbirliği Fırsatlarını Tanıtmak İçin Deneyim Paylaşımı Projesi” önerisini ASEAN Sekretaryasına sunduklarını bildiren Yumaklı, “Bu proje ile iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı Bakanlığımız ile ASEAN üyesi ülkeler arasında iş birliği olanaklarını artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Bakan Yumaklı, önümüzdeki dönemde ASEAN ülkeleri ile tarım ve ormancılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik teknik iş birliğine hazır olduklarını da kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.