enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Arda Turan vergi kaçırmakla suçlandı

Arda Turan vergi kaçırmakla suçlandı
28 Şubat 2023
845
A+
A-

İspanya’da Barselona kentindeki Esplugues 2 numaralı mahkemesi, savcılığın yürüttüğü soruşturma sonrasında, eski futbolcu Arda Turan’ı Atletico Madrid ve Barcelona’da forma giydiği dönemlerle bağlantılı olarak vergi kaçırmakla suçladı.

 Uluslararası Haber Ajansı (UHA ‘nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre,  Vozpopuli TRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız tanıtıldıadlı İspanyol gazetesinin haberine göre, savcılık Arda Turan’ı 2015 ile 2016 yılları arasında 828 bin euro vergi kaçırmakla suçladı.

Haberde, Arda Turan ile ilgili 2021 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık yaptığı suçlama sonrasında Barselona’daki Esplugues 2 numaralı mahkemesi dava açmak için ilk girişimde bulundu. Ancak anlaşma yoluyla dava açılmadan soruşturma kapatılabilecek.

İspanya’da 2015’te 499 bin 740 euro, 2016’da 328 bin 351 euro vergi kaçırmakla suçlanan Arda Turan, ilerleyen haftalarda Barselona’ya gelerek, mahkeme huzurunda maliye ile anlaşarak dava açılmadan çözüm bulabilecek.

“İmaj haklarından elde ettiği gelirleri eksik vermiş”

İspanyol gazetesi, hesaplarda usulsüzlük olduğuna ilişkin 2015 yılında yetkili makamlarca uyarılan Arda Turan’ın “bunu ciddiye almayarak, gelir beyanında bulunmadığını” yazdı.

Arda Turan 2016 yılında kişisel gelir vergisi beyannamesini sunmuş ancak imaj haklarından elde ettiği gelirleri eksik vermiş. Arda’nın, Barcelona’nın futbolcusu olarak 10 milyon 386 bin 780 euro 15 sent maaşı ortaya çıkmış ve bunun 4 milyon 644 bin 244 euro 39 senti vergi olarak kesilmiş. Ancak reklamlardan 4 milyon eurodan fazla gelir elde ettiği tahmin ediliyor.

İspanya’da şimdiye kadar Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Xabi Alonso, Marcelo, Fabio Coentrao, Radamel Falcao, Angel Di Maria, Luka Modric, Javier Mascherano gibi futbolcular ve teknik direktör Jose Mourinho’un da aralarında olduğu futbol dünyasından çok sayıda isim, vergi kaçırma suçundan para cezası aldı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.