enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:58 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:34 Şirketlerden N’Aber!
00:29 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:27 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:23 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
00:14 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:11 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
00:09 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Muhafazakar parti seçmenlerinin üçte biri Brexit’e inancını kaybetti | Anket

İngiltere’de Muhafazakar parti seçmenlerinin üçte biri Brexit’e inancını kaybetti | Anket
11 Ocak 2023
471
A+
A-

İngiltere’de Muhafazakar partiye oy verenlerin üçte birinin Brexit’e olan inancını kaybettiği bildirildi. 

Best for Britain için Opinium tarafından yapılan ankette Muhafazakar partiye oy verenlerin yalnızca yüzde 22’si Brexit’in faydasının zararından daha fazla olduğunu belirtti.

Ankete katılanların yüzde 39’u Kuzey İrlanda Protokolü’nü en büyük endişe kaynağı olarak gösterirken yüzde 36’sı şirketlerde artan bürokrasiden şikayetçi oldu. Yüzde 33’ü ise yurt dışında çalışmanın daha zor hale geldiğini belirtti.

Toplum geneli değerlendirildiğinde ise katılımcıların yüzde 57’si Brexit’in faydasından çok zararının dokunduğunu belirtti.

AB ile daha yakın ilişkileri savunan Best for Britain grubunun direktörü Naomi Smith “Anketimiz açık bir şekilde siyasi yelpazenin her tarafındaki seçmenlerin Brexit’in Birleşik Krallığı daha fakir, daha az rekabetçi ve iş yapmak için daha az çekici hale getirdiğini farkettiğini gösteriyor,” ifadelerini kullandı.

Telegraph gazetesine açıklamalarda bulunan Muhafazakar milletvekili Craig Mackinlay anketin sonucuna şaşırmadığını söyleyerek hükmetin Brexit’in sağladığı özgürlüğü iyi kullanmadığını vurguladı.

Eski Başbakan Boris Johnson Brexit vaadinin tam olarak yerine getirilmesi için hükümeti takipte olduğunu vurgularken daha önce tekrar AB’ye girilmesi gerektiğini savunan kıdemli Muhafazakar politikacı Tobias Ellwood ise anket sonucundan sonra “Brexit modelimizi güncellememiz gerekli,” ifadelerini kullandı.

Anket ayrıca Başbakan Rishi Sunak hükümetteki 15 bakanın olası bir genel seçimde koltuklarını kaybedeceğini ortaya koydu.

[UHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2023]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.