enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
00:34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
00:08 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Huzurlu Yaşam İçin Birkaç Öneri

Huzurlu Yaşam İçin Birkaç Öneri
30 Eylül 2022
1.515
A+
A-

 Uzman Psikolog Betül Arıkan, herkesin zor günlerde biraz gönül rahatlığını hak ettiğini ve huzurun hiç şüphesiz ki insanoğluna rehberlik yaptığını dile getiriyor.

Psikolog Betül Arıkan, “İç huzur yaşam kalitemizi artırır ve hayattaki beklediklerimize ulaşmak için en iyi yol arkadaşımız olur. Yeter ki hedeflerinizi, yaşamdan keyif almayı yani kısaca hayatınızı ertelemeyin” diyor.

Uzman Psikolog Arıkan, şimdi sizlere uygulanması sandığınızdan kolay ve basit birkaç öneride bulunuyor:

Sadece farkında olmakla işe başla, olur mu? Uzman Psikolog Betül Arıkan,

Öğren; her gün yeni bir şey öğrenmeyi deneyin.. izlediğiniz bir dizi, bir belgesel ya da okuduğun kitaptaki bir tek kelime de olsa.. Bugünün dünden farklı olsun.

Arkadaşlarını dikkatli seç; seni aşağılayan, kontrolsüzce eleştiren ve engelleyen insanlardan uzaklaş. Kendini yanında değerli, önemli hissettiğin ve sevgine layık olan insanlarla arkadaşlığını sürdür. Boş konuşmalarla zamanını harcama. Sürekli yakınan, şikâyet eden, kronik mutsuzluk yaşayan karamsar insanlardan uzak dur. Enerjini bu tür insanlar için tüketme.

 

Yeteneklerini geliştir; her gün ufak da olsa bir başarı elde et. Yazı yazma, enstrüman çalma, resim yapma yeteneğin varsa bunlar için zaman ayır. Özgüvenin de yarattığı etkiyi görmek sana çok iyi gelecek.

Kendini değiştir (geliştir); sevmediğin yanlarını değiştirmek için çaba göster. Kendini aşağılama ve şikâyet etme. Çünkü şikâyet etme değişmek istememenin, tembellik yapmanın belirtisidir. Şikayet, “başkaları değişsin ben değişmeyeyim” mesajıdır. Başkalarını değil sadece kendini değiştirme gücü senin elinde olduğu için bekleyerek vakit kaybetmemelisin..

Vazgeçme; asla, asla, asla ama asla vazgeçme.. başarısızlıkla başarı arasında, sıradanlıkla olağanüstülük arasında duran şey “ mutlaka yapabilirim” sesini sürekli işitebilmektedir.

Kendine pozitif telkin yap; hatalarından ve yanlış seçimlerinden ders alırken kendini suçlama. Kendine bir dahaki sefere farklı bir seçim yapacağına söz ver. Kendine teşvik edici sözler söyle. Sahip olmadıklarına odaklanıp mutsuz hissetmek yerine sahip oldukların için şükran duy.

Risk al; cesur bir adım özgüven yolunda atılan ilk adımdır. Risk alarak kaybetmek, hiç risk almadan yaşanılan kayıplardan çok daha motive edicidir.

Hedefini bil; herkesin hata yapma özgürlüğü var. O anda bildiğinin en iyisini yaptığında sonuç ne olursa olsun, daima başarılısın. Başarısızlık olarak nitelendirdiğin her şey aslında seni hedefine yaklaştıran bir deneyim olduğunu unutma.

Gerçekçi ol; imkânsızı bile isterken her zaman gerçekçi ol. İlk adımın yeterince zor olsa da ulaşabileceğin bir mesafede olmasına dikkat et. Atacağın küçük adımlar özgüveninde büyük etkiler yaratacaktır.

Beden sağlığına önem ver; yediğin her sağlıksız gıdayı bedenine yaptığın bir saldırı olarak düşün. Hareket et. Egzersiz sana iyi hissettirir ve yaşam sevincini artırır. Beynin mutluluk hormonu salgılamasına yardımcı olur. Bedenin, seninle bir ömür boyu var olacak tek aracın. Yenisini alamayacağına göre ona iyi bak.

Hayata ne verirseniz onu geri alırsınız.. Sızlanmak, söylenmek ve suçlamak zaman kaybından başka bir şey değil. O halde daha fazla zaman kaybetmemek gerek.. nefes aldığımız her anın kıymetli olduğunu hatırlatıp hakkını vermek gerek..

Huzuru size kendinizden başka kimse veremez..

Sevgiyle kalın..

Uzm. Kl. Psk. Betül Arıkan Yorumlarını oku ve randevu al - Doktorsitesi

Uzman Psikolog Betül Arıkan

[UHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.