enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB Başkanı Engin’den girişimcilere cesaret

UTİB Başkanı Engin’den girişimcilere cesaret
26 Eylül 2022
130
A+
A-

Girişimcilik ekosistemine katma değer sunan Türkiye’nin en önemli girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge için başvurularda sona yaklaşıldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nda girişimcileri cesaretlendirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katma değer sağlayan ve nitelikli girişimcilerin sektöre kazandırılmasına büyük fırsat sunan TechXtile Start-Up Challenge’da başvurularda sona yaklaşılıyor. 

Resim önizlemesi

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYOR 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), TechXtile Start-Up Challenge’ın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında çalışmalarına hız verdi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve TechXtile Start-Up Challenge Program Koordinatörü Ufuk Batum, Bursa Tekstil Mühendisleri Odası’nın ‘Tekstilde Dijital Çözümler ve Uygulamaları’ eğitiminde program hakkında bilgiler verdi. TechXtile Start-Up Challenge’ın detayları ile ilgili katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Başkan Pınar Taşdelen Engin, girişimcileri programa katılmaları konusunda cesaretlendirdi. 

Resim önizlemesi

‘BÜYÜK ÖDÜL, SÜRECİN KENDİSİ’ 

TechXtile Start-Up Challenge’ın büyük fırsatlar sunduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin, “Programımızın hem girişimcilik, hem de inovasyon ligine firmalarımızın Ar-Ge bölümünde çalışan arkadaşların ilgi duyacaklarını düşüyorum. Buradaki büyük ödül, aslında sürecin kendisi. Program kapsamında yaptığımız Akıl Fikir Buluşmaları’na katılan önceki dönem finalistlerimizin paylaştıkları deneyimler bu işi devam ettirmemiz noktasında bize güç veriyor” dedi.

Girişimcilere destek olarak tekstil ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediklerini de belirten Engin, “Firmalarımızın içerisinde de girişimcilik ruhunu geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Ar-Ge’de görev alan çalışma arkadaşlarımızın fikirlerini yönetim kuruluna pazarlamaları gerekiyor. Bu tarz girişimcilik eğitimleri bu noktada oldukça önemli. Profesyonel yarışmacılar değil, sektöre katkı verecek projelerin peşindeyiz. Akademik olarak girişimcilere destek verdiğimiz programımızın ‘girişimcilere networking’ konusunda da büyük katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı. 

Resim önizlemesi

UZUN MARATONUN SONUNA GELİNDİ 

Program Koordinatörü Ufuk Batum da, 10 yıldır süren ‘Ar-Ge Proje Pazarı’nın üzerine inşa edilen programın, 4 yıldır TechXtile Start-Up Challenge olarak kabuk değiştirerek büyümeye devam ettiğini belirtti. Programın tekstil sektörü için çok değerli olduğunu belirten Batum, “Zaman geçtikçe her marka ve şirkette olduğu gibi her programın da kendini yenilemesi gerekiyor. 3 yıl boyunca değiştirerek yaptığımız, bu yıl da dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz TechXtile Start-Up Challenge programımız aslında uzun bir maratonun sonunda vardığımız nokta. Tekstil dünyasının büyük Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile konuşup, görüşüyoruz. Teknoloji ve trend alanlarını belirleyip, girişimcilerimizi bu noktalara yönlendiriyoruz. Programımıza başvuran tüm katılımcıları TechXtile Akademi’ye davet ediyor ve eğitimden faydalanmalarını sağlıyoruz. Kurumsal olarak da büyük ilgi gören programımız çok fazla kaynak harcamadan uluslararası arenada ses getiriyor” dedi. 

[UHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.