enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yalova’da ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı

Yalova’da ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı
10 Temmuz 2022
171
A+
A-

YALOVA – UHA HABER / Yalova Valiliği, olası yangınların önüne geçebilmek adına 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ormanlara gezi amaçlı girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Balkan NinnisiTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı  haberine göre, Yalova Valiliğinden yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı üzerine Vali Muammer Erol’un başkanlığında toplanan Orman Yangınlarını Önleme Mücadele Komisyonu’nun, 9 Temmuz ila 15 Ağustos tarihleri arasında yerleşik köy halkı hariç olmak üzere halkın gezi amaçlı ormana giriş ve çıkışlarını yasakladığı belirtildi.

Komisyonun, orman içi yollarda izinli olanlar hariç ATV, UTV, motosiklet gibi araçlarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ve çadırlı-çadırsız kamp yapmaya da yasak getirdiği aktarılan açıklamada, il ve ilçelerdeki bütün piknik ve mesire alanlarında 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında saat 20.30’dan saat 09.00’a kadar mangal, semaver gibi ateş yakmanın da yasaklanmasına karar verildiği bildirildi.

Ayrıca Delmece Yaylası Tabiat Park sahası içindeki mangal yakmaya izin verilen piknik-mesire alanlarında da belirlenen tarihler arasında yasağın aynı saatlerde geçerli olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Delmece Yaylası Tabiat Parkı yolu boyunca araç park etmek, kamp yapmak, ormana girmek ve piknik yapmak tamamen yasaklanmıştır. Yalova ili mülki sınırları içinde anız yakılması, kırsal alanlarda ot, çöp, tarla artığı, bağ-bahçe budaması artığı, yaprak ve dal parçaları ile vb. maddelerin kontrollü yakılması da yasaklanmıştır.

Advertisement

Orman yangınları esnasında valiliğinize bağlı kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait (dozer, loder, greyder, arasöz ve itfaiye aracı vb) her türlü araç ve gereçlerin yangın mahalline intikallerinden sonra orman teşkilatının koordinesine verilmesi, halk arasında yangın çıkarma hastalığı olarak da bilinen piromani teşhisi konulmuş kişilerin orman yangını açısından 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında tedbir amaçlı gözetim altında tutulması, orman yangınına sebebiyet verenlerin tespiti gayesiyle genel kolluk kuvvetleri başta olmak üzere diğer kolluk birimlerince düzenli şekilde devriye ve kontrollerin yapılması, muhtarlıklar tarafından ormanların yangınlara karşı muhafazasında köylerde gerekli tedbirlerin alınması ve vatandaşların uyarılması kararlaştırılmıştır.”

Açıklamada, tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında ilgili kanunlar gereği işlem yapılacağı bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.