enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Süper bir beyefendi olan Can Bartu’yu, ölümünün üçüncü yılında, Patrika Carli’nin ‘Can’ım şarkısıyla anıyoruz… 

Süper bir beyefendi olan Can Bartu’yu, ölümünün üçüncü yılında, Patrika Carli’nin ‘Can’ım şarkısıyla anıyoruz… 
12 Nisan 2022
2.125
A+
A-

AMSTERDAM – UHA HABER / 11 Nisan 2019’da, yani üç yıl önce bugün kaybettiğimiz, sadece Fenerbahçeliler’in değil, tüm futbolseverlerin hayran olduğu rahmetli Can Bartu, süper beyefendi bir insandı.

O’nunla anılarımız çoktu. Futbola başladığı yıllarda, Mersin’e geldiği zaman 18 yaşındaydım ve sahanın içinde birlikte fotoğraf çektirme şansına erişmiştim. Ama daha sonra ben de o da gazeteci olarak sık sık bir arada olduk. Ben Hürriyet’te o da Milliyet’ye yazıyordu.

Ilhan Karacay (@IlhanKaracay) / Twitter

İlhan KARAÇAY yazdı:

En ilginç anımız, 1982 Dünya Futbol Şampiyonası’nın finalinde yaşandı.
11 Temmuz 1982 günü Batı Almanya ile İtalya final maçını oynanacaktı.
Maç, daha önce kendisi ile tanışmış olduğum efsane isim Santiago Bernabéu’nun adını taşıyan stadyumdaydı.

C:\Users\Ilhan\Desktop\Haberler\Santiago Bernabéu.Real Madrid'in efsane baskani-ilhan Karacay.jpg 

O maçta Rahmetli Can, Milliyet gazetesi için ben de Hürriyet için stadtaydık. Can’ın tribündeki yeri, balkonun birinci sırasındaydı. Benim yerim de hemen arkasındaki sırada. Can, yerine oturmak istiyordu ama, orada bir metre boyunda küçük bir Çinli gazeteci oturuyordu.

C:\Users\Ilhan\Desktop\Haberler\765edb69-1595-4fd5-8eb6-37fed771530f-3646-madrid-bernabeu-stadium-tour-01.jpg

Üstteki fotoğraflarda Real Madrid Stadını ve ona ismini veren efsane başkanı Santiago Bernabeu ile görüşmemi görüyorsunuz.

Can, Real Madrid’in efsane başkanı Santiago Bernabeu ile, adının verildiği stadta konuşmuştumNazikçe yerini istedi. Ama Çinli o kadar nazik değildi, hatta çok kabaydı: ‘Seni bir yumrukta öldürürüm’ diye tehdit eden Çinli, sanki bir karate şampiyonuydu. Rahmetli Can ne diyeceğini bilemedi ve bekledi. Ben çok sinirlenmiştim ve arka sıradan Çinli’ye kalkmasını söyledim. Adam bana da aynı tehdidi yapmaz mı? Arka sıradan eğildim ve bir metrelik Çinli’yi havaya kaldırdım ve ‘Seni tribünden aşağı atayım mı………’ diye bağırdım. Çinli neye uğradığını şaşırdı ve hemen uzaklaştı. Can da yerine oturarak, 3-1 İtalya lehine kapanan maçı izledi.

Ölümünün üçüncü yılında sosyal medyada bir video yayılmaya başlandı. Video, Fransız şarkıcı Patricia Carli’nin seslendirdiği ‘Can’ım’ şarkısına aitti. (Şarkının linkini aşağıda sunuyorum)

Sosyal medyada yayınlanan notlara göre, İstanbul’da şarkıcılık yapan Patricia ile Can arasında büyük bir aşk yaşanıyordu. Patricia, 1967’de ‘Özlerim İstanbul’u’ ve ‘Bir Gün Sana Döneceğim’ şarkılarını Türkçe olarak plağa okumuştu. Daha sonra, sevgilisi Can için bir şarkı yaptı ama Fransızcaydı. Sadece ‘Can’ım, Can’ım, Can’ım’ sözleri Türkçeydi.

Bir Fransız’ın ‘Can’ım’ diyebilmesi imkânsızdı. Sadece Fransız değil, her yabancı bunu mutlaka ‘Can’im’ olarak telaffuz edebilirdi. Patricia, ‘Can’ım’ diyebilmek için Can’dan uzun süre ders aldı ve sonunda çok güzel başardı.

İşte o şarkıyı dinlemek için aşağıdaki fotoğrafa tıklayınız:

[UHA Haber Ajansı, 12 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.