enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü yılına “Umudun Askerleri” belgeseli

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü yılına “Umudun Askerleri” belgeseli
21 Mart 2022
574
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Zeytin Dalı Harekatı’yla 18 Mart 2018’de Afrin ilçe merkezinin terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenmesi 4. yılını geride bıraktı. Harekatın 4. yılı için “Umudun Askerleri” adıyla belgesel hazırlandı.

2016 yılında başlatılan ve 2017 yılında Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ terör örgütüne büyük bir darbe indiren ve teröristleri bölgeden söküp atan Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Ocak 2018 tarihinde de Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı.

Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın batısındaki Afrin bölgesinde yuvalanan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler, bu bölgeden Türkiye’ye yönelik saldırılar gerçekleştirmeye başlamış, Türkiye’nin hudut güvenliği tehlikeye girmişti. Teröristler, işgal ettikleri bölgelerden attıkları katyuşa füzelerle halkı hedef almaya başladı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü yılına “Umudun Askerleri” belgeseli

20 Ocak 2018 günü saat 17.00’de Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile terör temizliği başlatıldı. Mehmetçik’in kahramanca mücadelesi ile Afrin 57 günde teröristlerden temizlenerek kontrol altına alındı. Bölgedeki sisli hava ve çamurlu arazi tankların bile ilerleyişini zorlaştırırken, komandolar ise tuzaklarla dolu bölgede göğüs göğüse muharebe ile teröristlerin inlerine girdi.

Malazgirt 1071_680*100 banner

“Umudun Askerleri” belgeseli hazırlandı

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü yılı için “Umudun Askerleri” adıyla belgesel hazırlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla bölgede 6 binden fazla teröristi etkisiz hale getirdi. Verilen bu kahramanca mücadele ise dördüncü yılında “Umudun Askerleri, Zeytin Dalı Harekatı” isimli bir belgeselle ekrana taşınıyor.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü yılına “Umudun Askerleri” belgeseli

Gazeteci Nazlı Çelik’in sunumuyla hazırlanan belgeselde, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler, yaşadıklarını ilk kez birinci ağızdan anlatıyor.

Harekat sırasında yaşananlar, karşılaşılan zorluklar, stratejik noktaların ele geçirilmesi için yapılan planlar, şehitlerimizin fedakarlıkları ve Mehmetçik’lerin azim ve kararlılıkla ortaya koydukları amansız mücadele harekat sırasında çekilen görüntülerle ekrana yansıtılacak.

Harekata ilişkin detayların yer aldığı “Umudun Askerleri, Zeytin Dalı Harekatı” bugün (Pazartesi) saat 18.00’de ilk kez NTV ve Star TV’de yayımlanacak.

[UHA Haber Ajansı, 21 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.