enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, CHP’nin TBMM’nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna katılmamasını eleştirdi…
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Devletleri İş Birliği Günü ve Nahçıvan Anlaşması’nın yıl dönümü mesajı
00:39 UHA / İnternational News Agency’ndan Ankara Bölge Temsilcisi Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Nevşehir’den yazdı…
00:37
00:31 UHA / İnternational News Agency haftanın öne çıkan haberlerinden bazılarını sizin için derledi…
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
00:14 Kıbrıs, Büyük İsrail’in Parçası mı Olacak!?
00:13 MİT, bir İsrail ajanını daha yakaladı
00:13 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Vatandaşlarımızın yarın Türkiye’ye dönmeleri ihtimal dahilinde
21:13 MİT, İsrail casusunu yakaladı
07:12 Avrupa’nın yeşili griye dönüyor: En büyük kayıp Türkiye’de
07:10 Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) tarafından ‘Avrupa’nın Çevresi 2025 raporu” yayımlandı…
00:57 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Sözbilir uyardı: Ölü faylar dirildi, o illere dikkat!
00:55 Türkiye’nin yabancı menşeli savaş uçağı tedarikinin nedenleri…
00:52 İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın (İLKE) “İlim Adamının Ahlaki Yolculuğu” konferansı…
00:51 Gazze Raporu: Kanıt Var, Karar Bekleniyor
00:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırısını lanetliyorum
00:42 Tarih Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100 Yılı Serisinden Yeni Bir Cilt: Türkiye Siyaseti – Dönemler, Aktörler, Meseleler
00:42 Avrupa’da Rusya’ya karşı tutum sertleşiyor
00:37 Putin Türkiye’ye krediyi onayladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman hükümetinin Telegram’a baskısı sonuç verdi: 64 kanal silindi

Alman hükümetinin Telegram’a baskısı sonuç verdi: 64 kanal silindi
13 Şubat 2022
650
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Federal Hükümet’in baskısı sonucu Telegram, nefret mesajları yayan 64 kanalı sildi. Mesajlaşma platformunun bundan sonrası için de hükümetle yakın iş birliği sözü verdiği belirtildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Mesajlaşma platformu Telegram, son Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitgünlerde Almanya’da nefret mesajları yaydığı gerekçesiyle çok sayıda kanalı kapattı.

Süddeutsche Zeitung’un haberine göre, kapatılan 64 kanal arasında ünlü aşçı Attila Hildmann’ın kanalı da var.

Söz konusu haberde, Telegram’ın bu hamlesinin internette nefret ve kine teşviği hedef alan Federal Hükümet’in yoğun baskısı sonucu geldiği vurgulanıyor. Kapatılacak hesapların ise Alman Federal Emniyet Teşkilatı (BKA) tarafından tespit edildiği belirtiliyor. Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un hükümete, bundan sonrası için de yakın bir iş birliği içinde olacaklarının teminatını verdiği kaydedildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeserİçişleri Bakanı Nancy Faeser, Telegram meselesiyle ilgili kesin tedbirlere başvuracağını ifade etti.

Süddeutsche Zeitung’a konuşan Bakan, “Telegram’da mütemadiyen şahıslara ve demokrasimize karşı yeni nefret ve tehdit dalgalarına şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Faeser, Telegram’ın artık “aşırı sağcılar, komplo teorisi ideologları ve diğer kine teşvik edici gruplar tarafından ateşi harladıkları bir platform olmaması gerektiğinin” altını çizerek, ölüm tehditleri ve tehlikeli nefret metinlerinin silinmesi ve bu tarz içeriklerin kesin hukuki sonuçları olması gerektiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Telegram, aşırı sağcı ve komplo teorileri yayan içeriklerin giderek artan bir şekilde yer alması nedeniyle Berlin’de rahatsızlık yaratmış ve BKA, şirketin Alman emniyetinin iş birliği taleplerini dikkate almamasından şikayetçi olmuştu. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de iş birliğine yanaşmadığı takdirde Telegram’a Almanya’dan erişimin engellenebileceğini dile getirmişti.

EK Kaynaklar *KNA 

[UHA Haber Ajansı, 13 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.