enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanı Muş, “Markalaşma potansiyeli yüksek ürünlere Ar-Ge desteği sağlıyoruz”

Ticaret Bakanı Muş, “Markalaşma potansiyeli yüksek ürünlere Ar-Ge desteği sağlıyoruz”
9 Şubat 2022
858
A+
A-

 ANKARA – UHA HABER / Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatçılar Türkiye’nin ürünlerini dünyanın dört bir köşesine ulaştırırken devletin de onlara ihtiyaç duydukları teknik ve mali desteği vermek için tüm imkanlarını sonuna kadar kullandığını söyledi.

Ticaret Bakanlığı görevine Mehmet Muş getirildi - Son Dakika HaberleriDestekler ve ülke bazlı ticari faaliyetlerle ihracatçıların önündeki engelleri kaldırmayı sürdürdüklerini dile getiren Bakan Muş, şunları kaydetti:

“Daha önce müjdelediğimiz İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi önümüzdeki ay faaliyete geçerek ihracatçılarımızın finansmana erişimi ve teminat sorunlarını çözecektir. Bakanlık olarak ihracatçılarımızı çağın gerekliliklerine hazırlamak ve dahası Türk ürünlerinden dünya markaları yaratmak için de çalışmalar yürütüyor, stratejiler geliştiriyoruz. Markalaşma potansiyeli yüksek ürün gruplarına sahip firmalara teşvik ve Ar-Ge desteği sağlamaktayız.”

Muş, hizmet ihracatında da sürdürülebilir artışın sağlanmasına yönelik birtakım tedbirleri hayata geçirdiklerini, birçok ülkeyle ticaret anlaşmalarının kapsamını hizmet ticareti ve yatırımlarını da içerecek şekilde genişlettiklerini anlattı.

Hizmet ticaretinde pazara giriş koşullarını iyileştirmeyi, şeffaflık ve öngörülebilirliği artırmayı planladıklarını vurgulayan Muş, gelecek dönemde hizmet ticareti alanında çeşitli destek mekanizmalarını devreye alacaklarını ve birçok farklı hizmet sektörüne yönelik adımlar atacaklarını bildirdi.

– “Ülkeler arasındaki gerilimler mevcut sorunları körüklüyor”

Muş, son zamanlarda yaşanan siyasi ve jeopolitik gerginliklere de değinerek, “Bölgemizdeki ülkeler arasındaki gerilimler mevcut sorunları körüklemekte, başta enerji sektörü olmak üzere ham madde kısıtlamaları nedeniyle daha istikrarsız bir ekonomik görünüm ortaya çıkarmaktadır. Bölgesel huzur ve refahın yolunun ticaretin geliştirilmesinden geçtiğini gayet iyi biliyoruz.” dedi.

Bakan Muş, gelecek dönemde ticaretin bölge ve dünya barışına katkı sağlaması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler ve ticari bağlara da değinen Muş, iki ülke ticaretinin 2021’de yıllık bazda yüzde 59 artarak 7,4 milyar dolara çıktığını bildirdi.

Muş, iki ülke Cumhurbaşkanlarınca belirlenen 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için önemli bir adım attıklarını kaydederek, “Yarın inşallah 10 yılı aşkın müzakerelerin meyvesi olarak Ukrayna ile Yeni Nesil Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacağız.” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 09 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.