enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Akar: Ermenistan’a uzatılan barış elinin değerlendirilmesini bekliyoruz

Bakan Akar: Ermenistan’a uzatılan barış elinin değerlendirilmesini bekliyoruz
2 Şubat 2022
307
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Milli Savunma Bakanı Akar, “İki devlet tek millet olan Azerbaycan ve Türkiye Kafkasya’ya barış ve huzurun gelmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi.

“Şuşa Beyannamesi yolumuzu, stratejimizi belirleyici bir belge”

Önce baş başa görüşen ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık eden Akar ve Hasanov daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

“Değerli can kardeşim” diye hitap ettiği Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov’u Türkiye’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Akar, “İkili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in çizdikleri çerçeve kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Şuşa Beyannamesi’nin önemine değinen Akar, şunları söyledi:

“Şuşa Beyannamesi yolumuzu, stratejimizi belirleyici bir belge. Bu belge istikametinde yaptığımız çalışmalar var. Askeri eğitim, iş birliği konularındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte savunma sanayii, silahlı kuvvetlerimizin donanımı konusunda neler yapabileceğimizi de karşılıklı görüşmelerle belirliyoruz. Bu konularda da önemli adımlar attık, atmaya devam ediyoruz.”

“Ermenistan’a uzatılan barış elinin değerlendirilmesini bekliyoruz”

Azerbaycan ordusunun 44 gün süren “Vatan Muharebesi” ile işgal altındaki topraklarını geri aldığını hatırlatan Akar, şöyle konuştu:

“Özellikle Karabağ’da yoğun bir çalışma var. Tarımdan, hayvancılığa, endüstriden, yollara kadar yoğun çalışma, yapılaşma var. Bu konuda da karşılıklı görüşmeler yoluyla ilerlemelerin nasıl olacağını, bunun savunma ve güvenliğe yansımalarını da değerlendirdik. Önemli konulardan biri de; Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Aliyev’in görüşmelerinin ardından Ermenistan’a uzatılan bir barış eli var. Bu barış elinin değerlendirilmesini bekliyor, temenni ediyoruz. Bu sayede sadece Azerbaycan-Ermenistan veya Ermenistan-Türkiye değil bütün Kafkasya’da barışın, huzurun buna bağlı olarak da refahın hakim olması için gayret gösteriyoruz.”

Azerbaycan ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin güçlenmesine yönelik gösterdikleri gayrete vurgu yapan Akar, şunları kaydetti:

“Bunun başka ülkelere karşı tehdit olmadığının bilinmesini istiyorum. Silahlı kuvvetlerimizin gelişmesi, ülkelerimizin ve milletimizin savunmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ordularımızın her geçen gün daha ileri gitmesinden de büyük memnuniyet duyuyoruz. ‘İki devlet tek millet’ olan Azerbaycan ve Türkiye’nin Kafkasya’ya barış ve huzurun gelmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini herkes görüyor. Temennimiz bir an önce barışa, huzura kavuşarak herkesin güven ve refah içinde yaşamını sürdürmesidir.”

“Bakan Akar’a teşekkür ediyorum, tüm konularda bize destek veriyor”

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov da gösterdiği misafirperverlikten dolayı Bakan Akar’a teşekkür etti.

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde bölgedeki askeri ve siyasi durumu müzakere ettiklerini ifade eden Hasanov, “Ortak faaliyetlerimizin istikametlerini belirledik. Azerbaycan ve Türk silahlı kuvvetlerinin planlı şekilde hayata geçirdiği faaliyetleri müzakere ettik” dedi.

44 gün süren “Vatan Muharebesi” sonrasında yapacakları çok işlerinin olduğunu belirten Hasanov, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Azerbaycan ordusunun yapısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ordu yapısına benzer reformlar yapıyoruz. Bu yönde TSK’nın Azerbaycan’a büyük desteği var. Bu konuda da büyük yol kat ettik. Milli Savunma Bakanına bir kez daha teşekkür ediyorum, tüm konularda bize destek veriyor. Kısa zamanda Azerbaycan ordusunun savaş yeteneğini artıracağından ve tüm uygunlamaları hayata geçirerek TSK ile birlikte faaliyete hazır olacağından eminim.”

[UHA Haber Ajansı, 02 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.