enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
08:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
08:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
08:18 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:54 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum…
07:40 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
07:17 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
06:51 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
06:04 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
05:40 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
05:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
05:11 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
04:06 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
00:39 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
00:16 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
00:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
21:53 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB ülkeleri 10 yıl daha roaming ücreti uygulamayacak

AB ülkeleri 10 yıl daha roaming ücreti uygulamayacak
11 Aralık 2021
303
A+
A-

STRAZBURG-UHA HABER / Avrupa Birliği’ndeki ülkelerde bulunan cep telefonu operatörleri abonelere dolaşım ücreti uygulamıyor. Düzenlemenin 10 yıl daha uzatılmasına karar verildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu , cep telefonu abonelerinden dolaşım ücreti alınmamasını öngören ve 30 Haziran 2022’de süresi dolacak düzenlemenin uzatılmasına ilişkin müzakerelerde uzlaşı sağladı.

Buna göre, AB ülkeleri arasında dolaşım ücretlerinin kaldırılmasını içeren “Evde gibi dolaşım” adlı düzenleme 2032 yılına kadar uzatılacak.

Düzenleme bu aşamadan sonra AB Konseyi ve AP tarafından resmen onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Yüksek fatura sürprizi olmayacak

AB’nin mevcut roaming düzenlemesi, 2017’de uygulamaya konmuştu.

Düzenleme ile AB içerisinde herhangi bir ülkenin cep telefonu operatör abonesi olan kullanıcı, başka AB ülkesine gerçekleştireceği seyahatlerde kendi operatör tarifesi ve sözleşmesi üzerinden konuşma, mesajlaşma ve veri paketlerini ilave roaming ücreti ödemeden kullanmaktaydı.

Böylece AB üyesi ülke vatandaşlarının iş, tatil ve özel seyahatlerinde bir başka AB üyesi ülke sınırlarını geçtiğinde aldığı roaming mesajları ve kullanım sınırlamaları sona ermişti. AB içerisindeki seyahatlerde cep telefonu ile yapılan işlemlerde yüksek faturaların ortadan kalkması sağlanmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.