enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, PAP Başkanı Pacheco ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, PAP Başkanı Pacheco ile görüştü
29 Kasım 2021
326
A+
A-

MADRİD-UHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 143. Genel Kurul Toplantısında PAB Başkanı Duarte Pacheco ile ikili görüşme yaptı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pacheco ile görüşmesinde düzensiz göçle mücadelede mevcut antlaşmalara uyulması, soruna sadece Avrupa eksenli bakış açısından çıkılması ve sorumlu paylaşım konularına vurgu yaptı.

TBMM Başkanı Şentop, “Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ile 18 Mart Mutabakatı çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Buna karşılık AB halen yükümlülüklerini yerine getirmemiştir. Suriyeliler bağlamında gönüllü insani kabul ve terörden arındırdığımız bölgelere geri dönüş çabalarının desteklenmesini bekliyoruz.” dedi.

Belarus-Polonya sınırında yaşanan göç krizine de değinen Şentop, “Belarus toprakları üzerinden müttefiklerimiz Polonya, Litvanya ve Letonya’ya yönelik olarak gerekli önlemlerin alınmadığını ve göçmenlerin sınır bölgelerinde zor durumda bırakıldıklarını üzüntüyle görüyoruz. Son 10 yıldır milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapan ve düzensiz göç baskısı altında olan bir ülke olarak, Litvanya ve Polonya’nın yaşadığı sınamayı anlıyoruz. Müttefiklerimize desteğimiz tamdır.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin, tarafı olmadığı bir konunun tarafıymış gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz ve Türkiye düşmanlığı olarak değerlendiriyoruz.” diyen Şentop, “Litvanya ve Polonya ile iş birliğimiz mevcut. Birçok kez görüştüğümüz Litvanya’nın sınır görevlilerine eğitim verdik. İş birliğimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Şentop, “Dünyada göç ile ilgili bu kadar sorun varken, Akdeniz mültecilerin toplu ölümlerine şahit olurken, dünyanın sadece küçük bir kalabalığa yüzünü çevirmiş olması şaşırtıcı. Dünyayı ve olayları değerlendirirken sadece Avrupa eksenli bakış açısını değiştirmeliyiz.” dedi.

Diğer yandan Meclis Başkanı Şentop, Pacheco’nun 3-6 Ekim’de Türkiye’ye yaptığı ziyaretin PAB ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve somut iş birliği alanlarına odaklanılması açısından faydalı olduğunu hatırlatarak, PAB’a üye ülkelerinin meclis başkanlarını İstanbul’da düzenlenecek iki günlük bir konferansa davet etmeyi öngördüğünü söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.