enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş., Gebze Teknik Üniversitesi’nde açtığı Proses Sistemleri Merkezi’nde, katma değer üreten yenilikçi projeleri hayata geçirecek

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş., Gebze Teknik Üniversitesi’nde açtığı Proses Sistemleri Merkezi’nde, katma değer üreten yenilikçi projeleri hayata geçirecek
29 Eylül 2021
288
A+
A-

UHA HABER / SOCAR Türkiye, çevresel, ekonomik ve toplumsal faydaya odaklanan çalışmalarına aralıksız devam ederek, Türkiye, sürdürülebilirlik hedeflerinde önemli katma değer üreten Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini genişletiyor.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş. tarafından açılan ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) bünyesinde çalışmalarını sürdürecek olan SOCAR Ar-Ge Proses Sistemleri Merkezi faaliyetlerine başladı.   

4 bin 691 No’lu Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında, Ar-Ge faaliyetlerini bilim ve sanayi işbirliğiyle daha güçlü bir zemine taşımak amacıyla açılan merkez, GTÜ Teknopark’ta hizmet verecek.

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş. ile Gebze Teknik Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ortak projelerinin de ilerletileceği merkezde, Üniversite tarafından yürütülen bilimsel araştırmalar ile SOCAR Türkiye’de sürdürülen çalışmaların entegrasyonu sağlanarak katma değeri yüksek yeni ürün ve proseslerin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Resim önizlemesi

KATALİZÖR ANALİZİ CİHAZI, OTONOM HAVA ARACI, KONTROL SENSÖRLERİ VE CO2 EMİSYONLARINDAN DİMETİL ETER ÜRETİMİ GİBİ ÖNEMLİ PROJELERE DEVAM EDİLECEK 

SOCAR Ar-Ge Proses Sistemleri Merkezi, üniversiteden sanayiye bilgi akışını kolaylaştırarak verimli ve sürdürülebilir bir üretim için yenilikçi projeler üretme vizyonuyla çalışacak. Üniversitenin sağladığı bilimsel altyapı ile SOCAR Türkiye Ar-Ge biriminin bilgi ve deneyimi birleştirilerek elde edilecek inovatif çözümler, müşteri memnuniyeti ve toplumsal fayda üretmenin yanında SOCAR’ın rekabetçi ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacak. 

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş. ve GTÜ ortaklığıyla bir süre önce başlatılan ve yeni planlanan projelerde de bu merkezden  yararlanılacak. Bu kapsamda petrokimya ürünleri üretiminde kullanılan katalizörlere ilişkin katalizör boyutu analizlerini gerçekleştiren ve prototipi geliştirilen cihazın nihai üretim çalışmalarına devam edilecek. 

Rafineri üretiminde kârlılığı etkileyen önemli birimlerden olan hidrokraker ünitesinin modellemesi ve optimizasyonu projesi, üretim sahalarındaki bakımlar ve tehlike arz eden numune taşıma işlemleri için otonom hava araçlarının tasarımı, üretim proseslerinde yüksek tahminleme gücünü hedefleyen özel hesaplamalı sensör tasarımı ve üretim atıklarının değerli ürünlere dönüştürülmesini amaçlayan projeler üzerindeki ortak çalışmalar sürdürülecek. 

SOCAR Türkiye, Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş. bünyesinde halen devam eden ve sürdürülebilir üretim adına katma değeri yüksek bir proje olan karbondioksit emisyonlarından Dimetil Eter üretimi projesindeki işbirliğine de devam edilecek.

Ortaklaşa ilerletilecek bu projelerin yanı sıra SOCAR Türkiye bünyesinde atıkların daha etkili bir şekilde bertarafına yönelik olarak başlatılan çalışmalar da devam edecek ve üretim atıklarının çevresel etkilerini azaltan ve ekonomik bir değer olarak yeniden elde edimini hedefleyen yenilikçi projelere devam edilecek.  

BİLİM-SANAYİ İŞBİRLİĞİ, DAHA REKABETÇİ BİR TÜRKİYE İÇİN DEĞER ÜRETECEK 

GTÜ öğrencilerinin gelişimi için birçok fırsat sunacak olan SOCAR Ar-Ge Proses Sistemleri Merkezi ile öğrencilerin projeleri, SOCAR Türkiye uzmanlarınca değerlendirilerek burs imkânı ve yazılım bütçesi desteği sunulacak.

Düzenlenecek eğitim seminerleriyle öğrencilerin endüstriyel uygulamalar hakkında deneyim sahibi olmaları ve teknik altyapılarını geliştirmelerine de destek sağlanacak, Bilim-sanayi zincirindeki tüm paydaşlar için değer üretecek olan Proses Sistemleri Merkezi, sürdürülebilirlik projeleriyle Türk sanayisinin rekabet gücünün yükseltilmesine katkı sağlama hedefiyle çalışacak.  

Resim önizlemesi

“AÇIK İNOVASYON MODELİYLE AR-GE’DEKİ DENEYİMİMİZİ BİLİMLE BÜTÜNLEŞTİRİYORUZ” 

 SOCAR Ar-Ge Proses Sistemleri Merkezi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan SOCAR Türkiye AR-Ge ve İnovasyon Genel Müdürü Bilal Guliyev, “Sürdürülebilir kalkınma ve stratejik dönüşüm için bugün tüm dünyanın odaklandığı alanların başında Ar-Ge çalışmaları ve inovasyon geliyor. SOCAR Türkiye olarak bu konuda güçlü bir sorumluluk taşıyor, katma değerli, rekabetçi ürünler ve sürdürülebilir üretim için yenilikçi çözümler sunan Ar-Ge faaliyetlerimizi her geçen yıl geliştiriyoruz. SOCAR Türkiye AR-Ge ve İnovasyon olarak bugüne dek geliştirdiğimiz projelerle gerek şirketimiz gerekse faaliyet zincirimizdeki tüm paydaşlarımız için katma değer üretmeye var gücümüzle devam ediyoruz. Gebze Teknik Üniversitesi ile geçen yıldan bu yana sürdürdüğümüz ortaklaşa çalışmaları da açılan yeni merkezimizle birlikte şimdi daha ileri bir seviyeye taşıyoruz” dedi.  

Kurum olarak benimsedikleri açık inovasyon modeliyle, Ar-Ge faaliyetlerindeki bilgi ve deneyimlerinin bilimsel çalışmalarla bütünleşeceği bir süreci hayata geçirdiklerine dikkat çeken Bilal Guliyev, “Teknolojik bilgiyi sürdürülebilir kalkınma için çözüme dönüştürebilen toplumlar, geleceğin en güçlü aktörleri olacak. Bu nedenle SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş. ve Gebze Teknik Üniversitesi olarak adına güç birliği yaptığımız bu işbirliğini önemsiyoruz. Rekabetçi büyüme ve sürdürülebilir gelecek için inovatif çözümler üretmek, teknoloji yoğun alanlarda yatırım imkânları sağlayarak istihdam yaratmak her zaman en önemli gündemimiz olacak. Gebze Teknik Üniversitemize destek ve katkıları için teşekkür ediyor, öğrencilerimize ve tüm çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu ortak çalışmanın, sürdürülebilir kalkınmada bilim-sanayi işbirliği sinerjisine çok başarılı bir model olacağına inanıyorum.” dedi.  

HABER : Mert AYBARS & Kocaeli, GEBZE

[UHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.