enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:04 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açıyor

Almanya Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açıyor
9 Eylül 2021
306
A+
A-

UHA HABER / Almanya yedi yıl sonra Libya’daki büyükelçiliğini açıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas açılış için bugün Libya’ya gitti. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / EC, SSB)ye dayandırdığı habere göre, Almanya yedi yıl sonra Libya’daki büyükelçiliğini açıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Temmuz 2014’ten beri olan büyükelçiliğin açılışı için bugün Libya’ya gitti.

Maas, başkent Trablus’ta yaptığı açıklamada bu adımla birlikte Almanya’nın “Libya’nın angaje bir ortağı olduğunu ve bunun böyle kalacağını” göstermek istediklerini söyledi.

“Libya’nın başkentinde bir sesimiz olsun istiyoruz” diyen Maas, ülkenin istikrarı açısından seçimlerin önemini vurguladı.

Bugün Libya hükümeti temsilcileriyle biraraya gelecek olan Maas, görüşmelerde iç savaş yerine halkın yönetime katılımının gündemde olmasının “gerçek bir ilerleme” olduğunu söyledi. Libya’nın son iki yılda hatırı sayılır başarılar kaydettiğini söyleyen Maas, bir ulusal birlik hükümetinin mevcut olduğunu, petrol blokajının kalktığını ve silahların sustuğunu ifade etti.

Maas, Libya’da daha önce çatışan tarafların “ülkeleri için şiddete dayalı bir çözüm olamayacağını” anladıklarını söyledi. “Kuvvet uygulamak yerine kuvvetler ayrımının” Libya’daki siyasi aktörler açısından temel ve çetin bir görev olduğunu belirten Maas, “Bununla ilgili olarak bugün başkanlık konseyi, başbakan ve ulusal seçim komisyonu ile görüşmeler yapacağım” dedi.

Seçime hazırlanıyor

Libya 2011 yılında Muammer Kaddafi’nin devrilmesi sonrasında şiddetli çatışmalara ve iktidar savaşına maruz kalmıştı. Ülke Trablus’ta Birleşmiş Milletler tarafından tanınan birlik hükümeti ile Halife Hafter tarafından desteklenen Tobruk hükümeti arasında bölünmüştü. Hafter güçleri ülkenin doğu ve güneyinde geniş bir bölgeyi kontrol altına almayı başarmıştı.

Geçen yıl Ekim ayında taraflar ateşkes konusunda uzlaştı ve bu yılın başında da Abdulhamid Dibeybe başbakanlığında bir Ulusal Birlik Hükümeti kuruldu. Hükümetin 24 Aralık tarihinde yapılacak seçimleri hazırlaması gerekiyor. Ancak seçimin hangi tarzda olacağı ve hangi anayasa metninin temel alınacağı belirsizliğini koruyor. Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş Ağustos ayı sonunda Cezayir’e yaptığı bir ziyarette seçim tarihinin ertelenebileceğini söylemişti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.