enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lüks sektörü pandemiye rağmen perakende devriminde yerini bulmayı başardı

Lüks sektörü pandemiye rağmen perakende devriminde yerini bulmayı başardı
22 Ağustos 2021
452
A+
A-

UHA HABER / Küresel perakende satış sektörünün tahmini değeri 20 trilyon euro. Perakende ticareti, ekonominin büyük bir payını temsil etse de, tüketicinin yeni alışkanlıkları nedeniyle son 10 yılda tanınmayacak kadar değişen bir sektör oldu.

Perakendeciler pazarda rekabet edebilmek için stratejilerini yeniden düşünmek zorunda kaldı. Dijital satışlar arttıkça, giderek daha fazla marka yalnızca çevrimiçi ticarete geçti.

Pandemi aynı zamanda sektörü de değiştirdi ve kısıtlamaların birçoğunun halka kapatılması anlamına geldiği için birçok cadde dükkanı kepengini indirmek zorunda kaldı.

Lüks sektörünün başarısı

Lüks ürünlerin satışı Covid-19 fırtınasını büyük ölçüde atlattı ve lüks markalar bu perakende devriminde büyük rol oynadı. Son 10 yılda büyüdüler ve son tahminlere göre sektörün değeri 320 milyar euronun üzerine çıkardı.

Yine de üst düzey markalar pandemiden tamamen yara almadan çıkmadı. 2020’de lüks mal ürün satışları yüzde 25 ile 45 arasında düştü. Boston Consulting Group’tan analistler, endüstrinin 2023 gibi erken bir tarihte toparlanacağını tahmin ediyor.

Tüketici alışkanlıkları

Premium otomobil markası Genesis’in Avrupa Genel Müdürü Dominique Boesch, “salgının tüketici alışkanlıklarını değiştirdiğini, çevrimiçi alışverişin yeni normal haline geldiğini” söyledi.

Öte yandan, birçok müşteri için hala mağaza alışverişi için gerçek bir tutkunun olduğunu da altını çizdi.

Milyarlarca euroluk dev bir alışveriş merkezi

Katar’daki Lusail şehrinde bir milyon metrekarelik dev bir alışveriş merkezi şu anda yapım aşamasında. Euronews, “Place Vendome” olarak adlandırılan bu milyarlarca euroluk mega alışveriş merkezine giren ilk uluslararası medya kuruluşu oldu.

İçerideki dekorun çoğu Fransız başkentinden ilham alıyor. Büyük rotunda, renk seçiminde bile Grand Palais’i taklit edildi.

Place Vendome’un eylül ayında açılması bekleniyor ve geliştiricileri perakende deneyimini bir sonraki seviyeye taşımak istiyor.

Avrupa pazarında rekabet

Otomobil üreticisi Genesis, ultra rekabetçi lüks otomobil pazarına giriş yaptı. Sadece beş yıl önce Kore’de piyasaya sürüldükten sonra ABD ve Çin’de BMW ve Mercedes gibi markalarla rekabet ediyor ama artık Avrupa pazarına da atılmak istiyor.

Avrupa Genel Müdürü Dominique Boesch bize Avrupa stratejilerinden bahsetti:

“Avrupa pazarı, dünyadaki açık ara en gelişmiş ve en rekabetçi premium otomobil pazarıdır. Bizim hedefimiz, ürünün ötesine geçen bir deneyim sağlamak. Müşterilerimizle doğrudan teması ekleyerek buradaki rakiplerimizden de farklılaşıyoruz. Müsteriler, Genesis ile yolculukları boyunca onları destekleyecek kişisel bir asistan servisinden faydalanabilecek.”

Guy Shone (@GuyShone) | Twitter

HABER : Guy Shone & EuroNews

[UHA Haber Ajansı, 22 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.