enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beyin bilgisayar arayüzü hızlanıyor

Beyin bilgisayar arayüzü hızlanıyor
15 Mayıs 2021
426
A+
A-

UHA HABER / Stanford Üniversitesi merkezli ekip, yapay zeka yazılımını, beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) adı verilen ve felçli adamın beynine yerleştirilen bir cihazla birleştirdi. Zihinsel el yazısı hızlı bir şekilde ekrana aktarıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ Science Daily‘den aktardığı haberine göre, Beyin sinyalleri ile bilgisayar kontrolüne dair çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Son olarak Stanford Üniversitesi merkezli ekip tarafından kullanılan cihazla, felçli bir adamın, normal bir yetişkin kadar hızlı yazı yazmasına imkan veren bir çalışma başarıyla test edildi.

Nature’da yayınlanan araştırmaya göre, yazılım, bilgisayardaki bilgilerin kodunu çözerek adamın el yazısıyla ilgili düşüncelerini bilgisayar ekranındaki metne hızlı bir şekilde dönüştürebildi.

Bu çalışma, diğer beyin bilgisayar ara yüzlerine göre iki kat daha hızlı yazı yazma imkanı sağladı.

Araştırmacılar, yeni bulguların, omurilik yaralanmaları, felçler veya motor nöron hastalığı olarak da bilinen amiyotrofik lateral skleroz (ALS) nedeniyle üst uzuvlarının kullanımını veya konuşma yeteneklerini kaybeden dünya çapında milyonlarca insana fayda sağlayan daha fazla ilerlemeye yol açabileceğini söylüyor.

Stanford Üniversitesi’nden Prof Jaimie Henderson , “Bu çalışma ile, felçli bir kişinin aynı yaştaki sağlıklı yetişkinlerle neredeyse aynı hızda cümleler oluşturmasına olanak sağlıyor” dedi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için

Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 15 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.