enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:02 İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını açan ”Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Mustafa Kemal Atatürk Sergisi…
18:21 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt, Katar ve Umman’ı ziyaret edecek
14:01 CHP’li marjinal gruplar, CHP Kocaeli İl Kongresi’nde Gazeteci Erdal Sertel’e saldırdı…
12:53 Bursa’nın Su Güvenliği Yağmuru Bekler Duruma Neden Düştü?
08:58 Dış Bakış Dergisinin “KIBRIS” Özel Sayısı Yayında
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğruyu bildikleri halde ikrar edemeyenlere yapabileceğimiz hiçbir şey yok”
00:06 Körfez’de Taşlar Yerine Oturmaya Başlıyor!
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:46 Sözde soykırım destekçisini savunmaya çalışan Don Kişot’un hezeyanı!
00:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
00:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
00:26 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
00:22 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
00:12 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
00:08 Adalet yatırımlarını anlatan bir video paylaşan Adalet Bakanı Tunç, “Adaletin yüzyılını güçlü temellere inşa ediyoruz”
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan Eleştirilere Rağmen Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetiyor

Yunanistan Eleştirilere Rağmen Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetiyor
22 Nisan 2021
482
A+
A-

UHA HABER / Önümüzdeki ay turizm sezonunu açmaya hazırlanan Yunanistan, ABD ve diğer bazı ülkelerden gelecek turistler için karantina kısıtlamasını kaldırdı. Ancak Corona virüsü salgınının Yunanistan çapında ve ABD’nin bazı bölgelerinde halen büyük bir hızla devam etmesi, Yunan hükümetinin turizm sezonunu açmak için kısıtlamaları kaldırmada aceleci davrandığı kaygılarının artmasına yol açtı.

Yunanistan’ın yeni getirdiği kurallar, Pazartesi günü açıklanır açıklanmaz yürürlüğe girdi. ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden turistler Yunanistan’da kaldırılan kısıtlamalar sayesinde Corona virüsü pandemisinin uluslararası seyahati felce uğrattığı 2020 yılı Mart ayından bu yana ilk kez karantina zorunluluğu olmadan seyahat edecek.

İsrail, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve AB üyesi ülkelerin vatandaşları, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Yunanistan’da tatil yapabilecek. Bu turistlerin yedi günlük karantina zorunluluğu olmadan Yunanistan’a giriş yapabilmesi için Covid-19 aşısı yaptırmış olmaları ya da Yunanistan’a varmadan 72 saat önce yaptırdıkları Corona testinin sonucunun negatif çıkmış olması gerekiyor.

Yeni kararla, salgın nedeniyle turizm sektörü ağır darbe alan ve seyahat pazarından büyük pay almayı garantilemeye çalışan Yunanistan, yaz tatil sezonu öncesinde turistlere yeniden açılan ilk Avrupa ülkelerinden biri oldu.

Ancak siyasi muhalifler, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin neredeyse dolu olması, 11 milyon nüfuslu ülkede sadece yüzde 10’luk bir kesime aşı yapılması ve pandeminin Yunanistan’da etkisini hala sürdürmesi nedeniyle hükümeti, ulusal sağlık komisyonunun uyarılarını dikkate almamakla suçluyor.

Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni ise yetkililerin sorumsuzca davrandığı şeklindeki suçlamaları reddetti.

Hükümetin sorumsuz davrandığı yönündeki herhangi bir iddianın aşağılayıcı olduğunu söyleyen Peloni, salgında uyulması gereken kuralları koymanın sağlık komisyonunun değil hükümetin görevi olduğunun altını çizdi. Sözcü, Yunanistan’ın ABD ve diğer ülkelerden turistlerin gelmesine izin verme kararının yakından takip edileceğini kaydetti.

Yunan hükümeti sözcüsü Peloni, bunun bir deneme süreci olduğunu, gereken şartları karşılayan turistlerin Yunanistan’ın deniz, güneş ve eğlenceli ortamından faydalanmak için otellerde konaklayabileceğini, ancak oteller dışında ülkede yaşayan halkla aynı sınırlamalara tabi tutulacaklarını söyledi.

Yaklaşık 200 Hollandalı turist, deneme sürecinin parçası olarak Yunanistan’a vardı.

Hollandalı turistler, Rodos adasında bir tatil köyünde sekiz gün boyunca konaklayacak.

Deneme sürecine katılan turistler sadece tatil köyündeki havuza, restoranlara ve otelin sunduğu diğer hizmetlere erişebilecek.

Aylardır aralıklarla devam eden kapanma süreçleri ve kısıtlamalardan giderek daha büyük rahatsızlık duymaya başlayan Yunan halkıysa turizm sektöründeki bu gibi deneyleri gördükçe yerel bazda uygulanan kısıtlamaları gözardı etmeye başlıyor; sokağa çıkıp “Corona partileri” düzenliyor.

Düzenlenen sokak partilerinden uzak duran ve kısıtlamalara uyanlar, yabancıların ülkeye gelmesine izin veren hükümetin Yunan halkını kapalı bir hayat sürmeye zorlamasını ve yaklaşan Yunan Ortodoks Paskalya kutlamaları için bile yaşadıkları ilçe dışına çıkmalarına izin verilmemesini haksızlık olarak görüyor.

Sağlık yetkilileriyse ülke çapında kısıtlamaların gevşetilmesinin yeni enfeksiyon vakalarını tetikleyeceği uyarısı yapıyor.

Yunan hükümeti, giderek artan memnuniyetsizliği ve kısıtlamaların yol açtığı bıkkınlığı gidermek için Mayıs ayı ortasına kadar yerel kısıtlamaların kaldırılabileceğini öne sürmeye başladı. Bu dönem, ilk büyük turist gruplarının ülkeye varmaya başlayacağı günlere denk geliyor.

Haber: Anthee Carassava / VOA 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.