enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan Eleştirilere Rağmen Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetiyor

Yunanistan Eleştirilere Rağmen Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetiyor
22 Nisan 2021
483
A+
A-

UHA HABER / Önümüzdeki ay turizm sezonunu açmaya hazırlanan Yunanistan, ABD ve diğer bazı ülkelerden gelecek turistler için karantina kısıtlamasını kaldırdı. Ancak Corona virüsü salgınının Yunanistan çapında ve ABD’nin bazı bölgelerinde halen büyük bir hızla devam etmesi, Yunan hükümetinin turizm sezonunu açmak için kısıtlamaları kaldırmada aceleci davrandığı kaygılarının artmasına yol açtı.

Yunanistan’ın yeni getirdiği kurallar, Pazartesi günü açıklanır açıklanmaz yürürlüğe girdi. ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden turistler Yunanistan’da kaldırılan kısıtlamalar sayesinde Corona virüsü pandemisinin uluslararası seyahati felce uğrattığı 2020 yılı Mart ayından bu yana ilk kez karantina zorunluluğu olmadan seyahat edecek.

İsrail, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve AB üyesi ülkelerin vatandaşları, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Yunanistan’da tatil yapabilecek. Bu turistlerin yedi günlük karantina zorunluluğu olmadan Yunanistan’a giriş yapabilmesi için Covid-19 aşısı yaptırmış olmaları ya da Yunanistan’a varmadan 72 saat önce yaptırdıkları Corona testinin sonucunun negatif çıkmış olması gerekiyor.

Yeni kararla, salgın nedeniyle turizm sektörü ağır darbe alan ve seyahat pazarından büyük pay almayı garantilemeye çalışan Yunanistan, yaz tatil sezonu öncesinde turistlere yeniden açılan ilk Avrupa ülkelerinden biri oldu.

Ancak siyasi muhalifler, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin neredeyse dolu olması, 11 milyon nüfuslu ülkede sadece yüzde 10’luk bir kesime aşı yapılması ve pandeminin Yunanistan’da etkisini hala sürdürmesi nedeniyle hükümeti, ulusal sağlık komisyonunun uyarılarını dikkate almamakla suçluyor.

Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni ise yetkililerin sorumsuzca davrandığı şeklindeki suçlamaları reddetti.

Hükümetin sorumsuz davrandığı yönündeki herhangi bir iddianın aşağılayıcı olduğunu söyleyen Peloni, salgında uyulması gereken kuralları koymanın sağlık komisyonunun değil hükümetin görevi olduğunun altını çizdi. Sözcü, Yunanistan’ın ABD ve diğer ülkelerden turistlerin gelmesine izin verme kararının yakından takip edileceğini kaydetti.

Yunan hükümeti sözcüsü Peloni, bunun bir deneme süreci olduğunu, gereken şartları karşılayan turistlerin Yunanistan’ın deniz, güneş ve eğlenceli ortamından faydalanmak için otellerde konaklayabileceğini, ancak oteller dışında ülkede yaşayan halkla aynı sınırlamalara tabi tutulacaklarını söyledi.

Yaklaşık 200 Hollandalı turist, deneme sürecinin parçası olarak Yunanistan’a vardı.

Hollandalı turistler, Rodos adasında bir tatil köyünde sekiz gün boyunca konaklayacak.

Deneme sürecine katılan turistler sadece tatil köyündeki havuza, restoranlara ve otelin sunduğu diğer hizmetlere erişebilecek.

Aylardır aralıklarla devam eden kapanma süreçleri ve kısıtlamalardan giderek daha büyük rahatsızlık duymaya başlayan Yunan halkıysa turizm sektöründeki bu gibi deneyleri gördükçe yerel bazda uygulanan kısıtlamaları gözardı etmeye başlıyor; sokağa çıkıp “Corona partileri” düzenliyor.

Düzenlenen sokak partilerinden uzak duran ve kısıtlamalara uyanlar, yabancıların ülkeye gelmesine izin veren hükümetin Yunan halkını kapalı bir hayat sürmeye zorlamasını ve yaklaşan Yunan Ortodoks Paskalya kutlamaları için bile yaşadıkları ilçe dışına çıkmalarına izin verilmemesini haksızlık olarak görüyor.

Sağlık yetkilileriyse ülke çapında kısıtlamaların gevşetilmesinin yeni enfeksiyon vakalarını tetikleyeceği uyarısı yapıyor.

Yunan hükümeti, giderek artan memnuniyetsizliği ve kısıtlamaların yol açtığı bıkkınlığı gidermek için Mayıs ayı ortasına kadar yerel kısıtlamaların kaldırılabileceğini öne sürmeye başladı. Bu dönem, ilk büyük turist gruplarının ülkeye varmaya başlayacağı günlere denk geliyor.

Haber: Anthee Carassava / VOA 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.