enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baharın müjdecisi kabul edilen bayram: Nevruz

Baharın müjdecisi kabul edilen bayram: Nevruz
21 Mart 2021
438
A+
A-

UHA HABER / “Baharın müjdecisi” olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı, çağlar öncesine dayanıyor. Bugün kutlanacak Nevruz Bayramı, özellikle Türk Cumhuriyetleri, Anadolu ve Balkanlarda geleneksel kutlamalarla canlılığını günümüzde de sürdürüyor.

Baharın gelişini simgeliyor, birçok ülke tarafından farklı şekillerde kutlanıyor.

Geçmişi çağlar öncesine dayanan Nevruz Bayramı, bolluğu, bereketi ve tabiatın uyanışını sergiliyor.

Nevruz Bayramı Anadolu ve Orta Asya kültürlerinde önemli yere sahip. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerle Anadolu ve Balkanlarda geleneksel kutlamalar günümüzde de sürüyor.

Türkiye’de de Nevruz Bayramı koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanacak.

TRT’den Nevruz Bayramı için özel içerikler

TRT Avaz, Türk dünyasının en önemli bayramı olan Nevruz Bayramı’nı ve 21 Mart’a denk gelen kanalın kuruluşunun 12. yıl dönümünü hazırladığı üç önemli programla kutlayacak.

TRT Avaz iki coşkuyu birden yaşayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Toplumluluğu sanatçısı Feryal Başel’in sunumuyla 11.00-13.00 saatleri arasında canlı olarak düzenlenecek “Nevruz 2021 Özel” programında özel nevruz orkestrası, bahar ve Türk dünyası nevruz şarkılarından oluşan bir repertuar icra edecek.

Programa konuk olacak Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Yakup Ömeroğlu, nevruzun Türkiye ve Türk dünyası için önemi ve nevruz ritüelleri hakkında bilgiler verecek. Ayrıca 21 Mart, TRT Avaz’ın 12. kuruluş yıl dönümü olması dolayısıyla kanalın bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar, gelişim ve vizyonu doğrultusunda bilgilendirmeler de yapılacak.

Türk dünyasından canlı bağlantılar

TRT Avaz’da ekrana gelecek bir başka özel yayın ise “Avrasya Gündemi Nevruz Özel” programı olacak. Bugün 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programda, Türk dünyasının her noktasına canlı bağlantılar yapılacak, gelen mesajlar izleyicilerle paylaşılacak.

Nevruz Bayramı’na özel TRT Avaz’da ekrana gelecek son program ise “Nevruz Konseri” olacak.

Bu özel konser bu akşam saat 21.00’de Türk dünyasının ortak ekranı olan TRT Avaz’da izleyicinin beğenisine sunulacak.

TRT Radyolarında “Nevruz Özel” yayını

TRT Radyoları, gün boyunca Nevruz Bayramı’na özel olarak hazırlanan yayınları dinleyiciyle buluşturacak. TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Türkü, TRT Nağme ile bölgesel radyolarda gün boyu önemli konuklarla özel konserler ile Nevruz Bayramı’nın anlam ve önemi üzerine yayınlar gerçekleştirilecek.

TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçılarının “Nevruz Özel Konseri” saat 19.00’da TRT Türkü’de, Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Türker Eroğlu’nun Nevruz Bayramı hakkında önemli bilgiler vereceği “Vesair” programı saat 22.02’de TRT Radyo 1’de ve Prof. Dr. Toğrul İsmayil’in Türk devletlerinden kutlama örnekleri ve geleneklerini paylaşacağı “Gündem Hafta Sonu” yayını ise saat 09.05’te TRT Radyo 1’de olacak.

[UHA Haber Ajansı, 21 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.