enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu
20 Mart 2021
492
A+
A-

UHA HABER / Ukrayna, eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve Başbakan Mikola Azarov’a yaptırım uygulama kararı aldı. Kiev yönetimi, 2014’te 100’den fazla kişinin öldüğü protestolar sonrasında Rusya’ya kaçan bu isimlerin mal varlıklarını ve mülklerini dondurdu, ülkeden sermaye çekmelerini yasakladı ve tüm devlet ödüllerini ellerinden aldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Ukrayna Devlet Başkan Vladimir Zelenski, yaptırımların ayrıntılarını televizyondan yaptığı açıklamayla duyurdu.

Zelenski, yaptırımın daha erken alınmış olması gerektiğini söyledi: “Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin bu kararı iki kelimeyle açıklanabilir, mantıklı ve tuhaf. Zelenski, Ukrayna’nın bu tür yaptırımlar getirmesi mantıklı ve bunun 2014’ten beri yapılmamış olması garip.”

Ukrayna Güvenlik Servisi, Yanukoviç ile Azarov, eski Savunma Bakanı Pavlo Lebedev, eski Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnik ve dönemin bazı diğer yetkilileri için ekonomik yaptırım uygulanmasını konseye önerdi.

Açıklamada, ulusal güvenliği sağlamanın Ukrayna’ya ihanet etmiş olan kişileri adaletin önüne çıkarmayı gerektirdiği belirtilerek, “2014’te dönemin devlet liderleri, Rus işgaline izin verdiler. Bu nedenle hesap vermeliler.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov da söz konusu kişilere ilişkin yaptırım kararı aldıklarını ifade etti.

  Yanukoviç’in lüks konutu ‘Yolsuzluk Müzesi’ oldu

Milyonlarca dolar yolsuzluk yaptığı iddia edilen Yanukoviç’in kaldığı lüks konut Mejigorye, bugün ‘Yolsuzluk Müzesi’ne çevrildi. Konutta deve kuşu çiftliği, klasik otomobil koleksiyonu, golf sahası, helikopter pisti ve hayvanat bahçesi gibi bölümler bulunuyor.

Ülkede Avrupa Birliği (AB) yanlıları, 21 Kasım 2013’te Yanukoviç yönetiminin AB Ortaklık Anlaşması görüşmelerini askıya alması üzerine, Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda protesto gösterileri başlattı ve gösterilerde 106 kişi hayatını kaybetti.

2014’te Rusya’ya kaçan Yanukoviç, kendisi aleyhindeki tüm iddiaları yalanladı ve “silahlı milliyetçi radikalleri”, kendisini kaçmaya iten protestolarda şiddeti kışkırtmakla suçladı.

Ukrayna mahkemesi, Yanukoviç’i, devlete ihanet, Ukrayna’nın devlet sınırlarının değiştirilmesine yönelik kasıtlı eylemlere ve Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak suçlamalarıyla 4 Mayıs 2017’de yargılamaya başlamıştı.

Mahkeme, 2019’da, Yanukoviç’i “devlete ihanet” ve “Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak” suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.