enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

28 Şubat generalleri adli tıpta

28 Şubat generalleri adli tıpta
14 Ekim 2021
452
A+
A-

UHA HABER / 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 eski generalden 2’si daha İstanbul Adli Tıp Kurumunda muayene edildi. Cezanın infaz edilip edilmeyeceği hazırlanacak sağlık raporu ile netleşecek.

Mustafa Kemal Atatürk103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davası 2018’de karara bağlanmış, 21 sanık müebbet hapis cezası almıştı. Yargıtay, ağustos ayında 14 sanığa verilen cezayı onadı. Rütbeleri sökülerek er statüsüne düşürülen generaller tutuklandı.

Eski generaller, ilerleyen yaşlarını ve sağlık sorunlarını gerekçe gösterip, cezaevi şartlarında tedavilerinin yapılamayacağını öne sürerek cezanın infazının ertelenmesi isteğiyle sağlık muayenesi talep etti.

Bunun üzerine dün sabah saatlerinde Fevzi Türkeri ile Cevat Temel Özkaynak da muayene için İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Türkeri ve Özkaynak’ın uzman ekiplerce yapılan muayenesi 1 saat sürdü.

Daha önce dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’le birlikte 7 kişi muayene edilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu, sanıkların, cezanın infazının ertelenmesini gerektirecek bir sağlık sorunu olmadığına karar vermişti.

[UHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.