enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Anayasa Mahkemesi, CHP’nin ‘128 milyar dolar’ iddialarının hiçbir delile ve olgusal temele dayanmadığını açıkladı
00:10 Çelik: CHP’nin ‘yalan siyaseti’ bir kere daha çöktü
00:09 DASAM Başkanı Gökhan Özçubukçu: Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan kritik hamle! Orta Koridor’da değişen dengeler -I-
00:09 CHP’de 2 belediye başkanı ihraç istemiyle disipline sevk edildi
00:07 AB’nin yeni göç ve iltica reformu yürürlüğe girdi: Neler değişti?
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz milletvekili misiniz yoksa militan mısınız?
00:06 Şerif Yenen: “Turist rehberliği meslek yasası, 12 yıllık mücadelenin sonucuydu”
00:04 NATO, Kosova’da ‘iyileşen güvenlik’ gerekçesiyle asker sayısını azaltacak
00:01 Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Yunanistan’ı Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu’ndaki AİHM kararlarını ivedilikle uygulamaya çağırdı
23:43 CHP YDK’sına sevke edilen Tanju Özcan, partisinden istifa etti
13:45 Cuma hutbesi: “Hicri Yeni Yıla Girerken”
09:15 Kocaeli Büyüşehir’den “Körfezray Metro Projesi’nde” Büyük İlerleme
08:52 Tiran’da KİAMP ve Yunus Emre Enstitüsü Arasında Stratejik İş Birliği Görüşmesi
08:28 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav heyecanı başladı
07:59 LGS sınavına bir gün kala uzmanlar, doğru beslenmenin bilişsel performans üzerindeki etkisine dikkat çekiyor.
00:25 Belçika’nın başkenti Brüksel’de paylaşımlı elektrikli skuter hizmetleri, 2027’den itibaren tamamen kaldırılacak.
00:23 Katil İsrail ordusu #ImmoralArmy (Ahlaksız Ordu) etiketiyle dünyada gündem oldu
00:17 Burhanettin Duran: Türk Kızılay, milletimizin vicdanını temsil eden büyük bir iyilik hareketidir
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la anlaşma belgesinin son hali hazırlandı”
00:13 Ankara’da inşa edilen yeni stadyuma ilişkin bakanlardan ortak paylaşım
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Gündemi!

Türkiye Gündemi!
3 Aralık 2025
15
A+
A-

* Türkiye’de gündemin öne çıkan haberlerinden kısa kısa özetler…

* İyi okumalar..

UHA / İnternational News Agency

İSTANBUL, 03 ARALIK 2025

 DEM Parti, Öcalan’la görüştü: DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol, Abdullah Öcalan’la İmralı Cezaevi’nde görüştü.

  • Bir adım sonrası: Toplantıya dair 4 Aralık Perşembe günü TBMM komisyonunda bilgilendirme yapılacağı aktarıldı.

•  Barzani’den Bahçeli’ye yanıt: Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı ve Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani, Cizre ziyareti hakkında “rezalet” yorumunu yapan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ifadeleri için “Biz, Allah’ın Devlet Bahçeli’ye hidayet verdiğini, ırkçılık ve şovenizmden vazgeçtiğini sanıyorduk” dedi.

  • Bir adım geriden: Bahçeli, Türkgün gazetesine yaptığı açıklamada Barzani’ye katıldığı etkinlikte yapılan övgüleri “abartılı” bulmuş, Barzani’nin uzun namlulu silahlar taşıyan kamuflaj kıyafetli korumalarıyla gezmesinin de “Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik hak ve hukukunu çiğnediğini” ifade etmişti.

•  “Davalar TRT’den yayınlansın” talebine ret: CHP’nin, seçimle gelinen kamu görevlerinde yargılananların davalarının TRT’den canlı yayınlanmasını talep eden ve 9 aydır komisyonda bekleyen kanun teklifinin Genel Kurul gündemine alınmasına ilişkin önergesi, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

  • Bir adım geriden: CHP, Ekrem İmamoğlu ve İBB’ye yönelik soruşturmalar sürecinde yargılamaların TRT’den canlı yayınlanması talebini dile getirmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu talebi desteklemişti.

•  Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi: Bir YouTube kanalındaki açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, zincirleme şekilde “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamalarıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan gazeteci Furkan Karabay hakkında 4 yıl 3 ay hapis ve tahliye kararı verildi.

  • Ayrıntılar: Duruşmada Karabay, hakkında hazırlanan iddianameyi yırtarak savunma yapmayı reddetti. Karabay, dün akşam saatlerinde 15 Mayıs’tan beri tutulduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

•  Dilovası fabrika yangınında bilirkişi raporu hazırlandı: 8 Kasım’da Dilovası’ndaki Ravive kozmetik fabrikasında 2’si çocuk 7 işçinin yanarak ölmesine ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı; tüm teknik ve yasal zorunlulukların ihlal edilmiş olmasının, işyerinin hem ulusal mevzuatın hem de uluslararası güvenlik normlarının en temel hükümlerine aykırı biçimde işletildiğini gösterdiği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.